Gündem
  • 25.1.2020 21:55

Dünya depremi işte böyle gördü!

KAYNAK : YENİ AKİT

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 22'ye yükseldi, 1030'dan fazla da yaralı var. Depremin ardından arama kurtarma ekiplerinin kurtarma çalışmaları sürerken, uluslararası ajanlar da Elazığ'dan çarpıcı fotoğraflar servis etmeye devam ediyor.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde dün akşam saat 20.55'te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem, dünyada da büyük yankı uyandırdı.

Dünya basını da felakete geniş yer ayırırken, uluslararası ajanslar ve gazeteler, bölgeden geçtikleri fotoğraflarla gelişmeleri duyurdu.

Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken yabancı basın organları, yaşananları "Türkiye’nin doğusunda şiddetli deprem" başlığıyla duyurdu.

Reuters haber ajansının fotoğrafçısına yansıyan görüntülerde, arama kurtarma ekipleri, göçük altından çıkardığı bir yaralıyı taşıyor.

Yaralının taşınması için pek çok görevlinin seferber olduğu görülüyor.

Amerikan Associated Press ajansının dünyaya servis ettiği bu fotoğraflarda ise, arama kurtarma ekplerinin zarar görmüş bir binanın enkazındaki insanları çıkarma çabaları görülüyor.

Reuters haber ajansı, depreme dair servis ettiği haberde, depremzedelerin ifadelerine yer verdi. 32 yaşındaki bir adamın, "Evlerimiz zarar gördü. İçeri giremiyoruz" sözleri aktarıldı.

CNN International da depreme geniş yer ayırdığı haberinde, Türkiye’de 500 bini aşkın insanın depremi hissettiğini belirtti.

Haberde, "çok şiddetli" olarak nitelendirilen depremin İran, Suriye ve Lübnan’da hissedildiği aktarıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.1.2020 21:51

İLGİLİ HABERLER