Dünya
  • 27.5.2016 16:19

30'dan fazla erkek, bir kıza tecavüz edip internette yayınladı

Polis, Rio de Janeiro'da genç bir kıza tecavüz edip görüntüleri internette paylaşan 30'dan fazla erkeği arıyor. Cumartesi erkek arkadaşının evine giden kız, pazar günü yaralı ve çıplak halde uyandı. Yerel medyaya konuşan kurbanın ailesi, görüntüleri ağlayarak izlediklerini söyledi.

Sosyal medyadaki 'toplu tecavüz' videosu Brezilya'yı şoke etti

Brezilya'da bir genç kız, 22 Mayıs Cumartesi günü erkek arkadaşının Rio de Janeiro'nun batısındaki fakir mahallelerinden birinde bulunan evine gitti.

Toplu tecavüz sonrası polise ifade veren kız, pazar sabahı çıplak ve yaralı uyandığını söyledi. Genç kız, evdeyken bilincini kaybettiğini ve etrafının erkekler tarafından sarıldığını da aktardı.

40 SANİYELİK VİDEO

Kurban, olaydan günler sonra Twitter'da bazı tecavüz görüntülerinin saldırganlar tarafından paylaşıldığını görünce ne olduğunu anladı.

40 saniyelik video ülkeyi sarstı, polis şimdi görüntülerdeki 30'dan fazla erkeği arıyor. Mahkeme kızın erkek arkadaşının da aralarında bulunduğu saldırganlar için tutuklama kararı çıkardı.

AİLE AĞLAYARAK İZLEDİ

Yerel medyaya konuşan kızın büyükannesi, ailenin görüntüleri ağlayarak izlediğini söyledi: "Ne yazık ki izledim. Biz haberi duyduğumuzda neler olduğuna inanamadık. Bu büyük bir felaket. Torunum iyi değil, perişan halde."

SOKAĞA DÖKÜLECEKLER

BBC'den Julia Carneiro, olayın ortaya çıkmasıyla ülkede büyük bir şok yaşandığını aktarıyor. Büyük bir kalabalık, protesto gösterisi yapmaya hazırlanıyor. İnternette de Brezilya'daki tecavüz kültürüne karşı bir kampanya başlatıldı.

Brezilya'da yalnızca 2014 yılında 47 bin 636 tecavüz olayı kayıtlara geçti. Vakaların yalnızca yüzde 35'nin kayıtlara geçtiği tahmin ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 27.5.2016 16:23

İLGİLİ HABERLER