Dünya
  • 14.9.2017 09:45

ABD Suriye'de teröristlere silah göndermeye aralıksız devam ediyor

DEAŞ'a karşı mücadeleyi bahane ederek PKK/PYD'li teröristleri silaha boğan ABD, terör örgütüne toplan 1480 TIR gönderdi.

Suriye'de milyonlarca insanın ölmesine neden olan iç savaş devam ediyor. Bölgeye barışı getirme parolasıyla giren Amerika ise, teröristlere açık bir şekilde destek veriyor.

Türkiye'de kanlı saldırılar düzenleyen PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye sık sık silah ve mühimmat desteğinde bulunan ABD, teröristlere para yardımında da bulunuyor.

1480 TIR GÖNDERDİLER

Son olarak örgüte 90 TIR'lık silah ve mühimmat yardımında bulunan ABD'nin teröristlere yeni sözler verdiği ve toplamda 1480 TIR'lık yardım yaptığı öğrenildi.

"DOÇKALAR, MAKİNELİ TÜFEKLER, HAVAN TOPLARI"

Sputnik'ten Hikmet Durgun'a konuşan PYD'nin sözde sorumlusu, "ABD, Deyr ez Zor operasyonu nedeniyle bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar gönderdi. Bize ulaşan silahlar içerisinde roketler, ısı güdümlü füzeler, doçkalar, otomatik makineli tüfekler, havan topları ve Kalaşnikof silahları var.

"AĞIR SİLAHLAR İÇİN SÖZ VERDİLER"

Silahlar ve zırhlı araçlar 90 tırla geldi. Operasyon için daha fazla ihtiyacımız var. Bunu ABD'li yetkililere bildirdik. Yakında daha fazla ağır silahın gönderileceği sözünü verdiler." dedi.

Güncellenme Tarihi : 14.9.2017 11:25

İLGİLİ HABERLER