Dünya
  • 4.3.2015 04:33

Ağaçkakan kendine saldıran gelincikle böyle havalandı

İngiltere'de Essex kentinde yaşayan ve amatör fotoğrafçılık yapan Martin Le-May, daha önce hiç görmediği ağaçkakanı görebilme umuduyla çıktığı gezintide hayatının fırsatı ayağına geldi ve sıradışı bir görüntüyü ölümsüzleştirerek yeşil bir ağaçkakanı sırtında yavru bir gelincikle uçarken fotoğraflamayı başardı.

Le-May, bu alışılmadık bu görüntüyü Londra’nın doğusundaki Hornchurch Country Parkı’nda eşiyle gezinirken yakaladı.

Le May, Business Insider ve BBC'ye verdiği demeçte eşi ile parkta yürürken 25 metre yakınlarında bir çığlık duyduklarını ve o tarafa baktıklarında yeşil bir avrupa ağaçkakanının çırpınışını gördüklerini ifade etti. Ağaçkakanın çılığının çok ürkütücü olduğunu belirten Le-May dikkatli baktıklarında kuşun paniğinin nedenini anladı. Kuşun üzerine abanmış yavru bir gelincik vardı ve onu kemirmeye çalışıyordu. Le-May ve eşinin o tarafa yönelmesi ile gelinciğin bir anlık dikkat dağılmasından faydalanan ağaçkakan canını kurtarmak için havalanmaya çalıştı. İşin ilginç yanı ise ağaçkakanı avlamaya çalışan gelincik de onu kemirerek havalanmıştı ama bu sefer işler tersine döndü ve gelincik canını kurtarmak için kendini yere attı. Le-May neye uğradığını anlamayan gelinciğin ortadan kaybolduğunu yaralı kuşun da yanlarından uzaklaştığını söyledi.

İşte arka arkaya deklanşöre basarak hayatının fotoğrafını yakalayan Le-May'in, gelincik ve ağaçkakan arasındaki mücadele görüntüleri...

GELİNCİK NEDİR

Özellikle Avrupa ve Amerika’da yaygın olarak yaşayan, küçük yapılı boyutları ortalama olarak 15 cm. ile 20 cm. arasında değişiklik gösteren bir canlı türüdür.  En yaygın olarak görülen türleri, uzun kuyruklu, kısa kuyruklu, avcı ve kokulu gelincik olarak sayılabilmektedir. Yakaladığı küçük kuşları, kümes hayvanlarını, fareleri, yılanları, tavşanları ve küçük yapıdaki diğer canlıları avlayarak hayatını sürdürmektedir. Ortalama ömürleri 10 yıl kadardır. 

HABERVİTRİNİ

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:48

İLGİLİ HABERLER