Dünya
  • 16.10.2017 00:09

Barzani şokta! Irak sınırı kapattı

IKBY ile İran arasındaki sınır kapılarına dair bir açıklama da Bağdat'tan geldi. Irak merkezi yönetimi, İran'ın Kürt bölgesiyle olan sınır kapılarını kapattığını duyurdu.

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İran'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'yle (IKBY) olan sınırındaki bütün kapıları kapattığı duyuruldu.

Sabah saatlerinde İran'ın Tasnim Haber Ajansı, Tahran'ın Kuzey Irak'la sınır kapısını kapattığını açıklamıştı. Pervezhan Sınır Kapısı Müdürü Ali Tevfik'in "İran tarafının bu sabah Irak'ın Süleymaniye kentine açılan sınır  kapısını kapattığını" belirttiği iddia edilmişti.

Ancak bu haberden bir kaç saat sonra İran Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Kuzey Irak ile sınır kapılarının kapatıldığı iddiası asılsız" denildi.

İran ile IKBY arasında petrol ve ticari ürün geçişinin sağlandığı üç  sınır kapısı bulunuyor. İran geçen ay IKBY ile olan uçak seferlerinin önünü kesmiş ve sınırda askeri tatbikat düzenlemişti.

Diğer yandan İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyon gücü Kudüs Gücü'nün başındaki isim General Kasım Süleymani, IKBY yetkililerle görüşmek için bölgeye gitti. Kasım Süleymani'nin temaslarında gündem, geçen ayki tartışmalı bağımsızlık referandumu sonrasında Bağdat ile Erbil arasında artan gerilim.

Güncellenme Tarihi : 16.10.2017 02:13

İLGİLİ HABERLER