Dünya
  • 28.1.2015 01:58

Bayan Obama'nın çirkin yüzü

Barack Obama ile birlikte önce Hindistan'a giden Amerikan firs Lady Michelle Obama, burada son derece mutlu görüntü verdi. Hinduların dini hareketlerini de yapmayı ihmal etmeyen Bayan Obama'nın yüzünden gülücükler eksik olmadı.
Başkan ve Bayan Obama'nın Kral Abdullah'ın ölümü üzerine Suudi Arabistan kraliyet ailesine saygılarını sunmak için Hindistan gezisini kısa kestiler. Hindistan'dan Suudi Arabistan'a gelen Obamalar resmi törenle karşılanırken, müslümanların arasına karışan Bayan Obama'nın yüzünün şekli değişti.
Firs Lady karşılama sırasında asık bir surat ve gergin haliyle dikkat çekti. Suudi Kralı resmi davetlere eşini getirmediği için törenlerde tek kadın olarak kalan Bayan Obama, bütün gün somurtkanlığını sürdürdü.
Michelle Obama'nın sinirli ve gergin hali Amerikan basınına da konu oldu.

DEVLET TELEVİZYONU BUZLADI

Öte yandan, Michelle Obama ziyarette pantolon üzerine uzun bir ceket giymeyi tercih ederken, bazı Batılı kadın konukların yapmış olduğu gibi başını örtmedi. Başkent Riyad'daki törende bazı üst düzey Suudi yetkililerin Michelle Obama'nın elini sıkmadığı görüldü. Kimi Suudi sorumlular ise ABD'li First Lady'nin elini sıkmaktan çekinmedi.

Ülkedeki birçok kişi Twitter üzerinden Michelle Obama'ya tepki gösterdi. Suudi kullanıcılar, First Lady Obama'nın Endonezya ziyaretinde başını örttüğüne dikkat çekerek, "Neden Suudi Arabistan'da örtünmedi" sorusunu sordu. Suudi Arabistan devlet televizyonunun Michelle Obama’nın yüzünü yayın sırasında buzladığı öne sürülse de, bu iddia yalanlandı.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:34

İLGİLİ HABERLER