Dünya
  • 28.4.2016 22:01

Bir Rus askerinin ölüsü kaç IŞİD emiri eder?

YPG’nin, Suriye’nin Palmira antik kentindeki operasyonda hayatını kaybeden ve kahramanlığı nedeniyle uluslararası basının 'Rus Rambo' adını taktığı Rusya askeri Aleksandr Prohorenko'nun naaşına karşılık 4 IŞİD emirini serbest bıraktığı belirtildi.

Sputnik’in bölgeden edindiği bilgilere göre YPG, Rusya’nın yardım talebinde bulunması üzere IŞİD’in elinde bulunan Rus askeri Aleksandr Prohorenko’nun cenazesinin alınması için bazı Arap aşiretleri aracılığıyla IŞİD ile temasa geçti. YPG İle IŞİD arasında yapılan uzun görüşmeler sonucu, Rus askerin cenazesi ile bazı Ezidi kadınlar IŞİD’in elinden takas yoluyla kurtarıldı.

‘ARAP AŞİRETLER ARACILIK ETTİ’

Konuyla ilgili Sputnik’e konuşan bir YPG yetkilisi takası doğrulayarak takas olayını şöyle aktardı:

“Rusya’nın bizden yardım talep etmesi üzerine IŞİD’in elinde olan Rus askerinin cenazesini almak için bazı Arap aşiretleri aracılığıyla IŞİD ile temasa geçtik. Aramızda birkaç hafta görüşmeler gerçekleşti. IŞİD Rus askerinin cenazenin kendilerinde olduğunu bildirdi. Rus askerin cenazesi ve IŞİD’in elinde esir tutulan bazı Ezidi kadın ve çocukların serbest bırakılmasına karşılık 4 IŞİD emirini serbest bıraktık. Takas Haseke’nin Şeddadi bölgesinde 2 gün önce gerçekleşti. Esirlere bir zarar gelmemesi için takası büyük bir gizlilik içerisinde yürüttük.”

Rus askerin cenazesini Rus askerlere teslim ettiklerini aktaran yetkili, Ezidi kadın ve çocukları ise ailelerine teslim edeceklerini kaydetti. YPG ile IŞİD daha önce de birkaç defa takas gerçekleştirmişti.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 19:24

İLGİLİ HABERLER