Dünya
  • 1.12.2015 22:36

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye çarkı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid el Nahyan, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesini kınadı. Türkiye ile birlikte IŞİD karşıtı koalisyon içinde yer alan BAE’nin dışişleri bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan İngilizce duyuruya göre; Şeyh Abdullah, Rus uçağının düşürülmesini “terör saldırısı” olarak niteledi. Skandal sözlerin hurriyet.com.tr'de yayımlanmasının ardından, BAE Dışişleri Bakanlığı sitedeki açıklamayı değiştirdi.

Başkent Abu Dabi'de düzenlenen Rusya-BAE ortak bakanlık komitesi toplantısının açılışında konuşan Şeyh Abdullah, sitedeki ilk duyuruya göre şu ifadeleri kullanmıştı:

“BAE’nin son zamanlarda birçok ülkeyi sarsan terör saldırılarını, en çok da Mısır’daki Sina Yarımadası'na Rus uçağının düşmesini ve de Suriye’de Rusya’ya ait savaş uçağının düşürülmesini kınadığını yineledi.”

KINAMA YOK, TAZİYE VAR

Ancak Şeyh Abdullah'ın bu sözlerinin hurriyet.com.tr'de manşetlere taşınmasının ardından BAE Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesindeki açıklama şöyle değiştirildi:

“Bu (toplantı), BAE’nin en başta da Rus yurttaşların bulunduğu uçuş halindeki Rus uçağını, Sina yarımadasının üzerinde hedef alan terör saldırısı olmak üzere birçok ülkeyi sarsan son zamanlardaki terör saldırılarını kınadığını hatırlatmak için de bir fırsat. Ayrıca, Suriye’de Rus savaş uçağı ile ilgili olayın ardından Rus dostlarımıza da başsağlığı dileklerimi iletmek benim görevim.”


BAE Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesindeki duyurunun ilk hali

Şeyh Abdullah'ın konuşma yaptığı toplantıda Rusya Ticaret ve Sanayi Bakanı Denis Manturov da yer aldı.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye ve Irak’ta düzenlediği hava operasyonlarına hem Türkiye hem de Birleşik Arap Emirlikleri’nden uçaklar katılıyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:24

İLGİLİ HABERLER