Dünya
  • 1.9.2014 17:31

'Büyük protestolar bekleniyor'

İNGİLTERE’de yayımlanan Morning Star gazetesi, bu haftaki sayısında 'Protestocular Savaş Zirvesi dâhilerini protestoya gidiyor' manşetli haberinde, binlerce kişinin 4-5 Eylül’de Galler’de yapılacak NATO zirvesini protesto etmek için Newport’a doğru yola çıktıklarına dikkat çekti.

Organizatörler gösterilerin Galler’de son on yıldaki en büyük gösteri olacağını öne sürerken, İngiltere’nin her tarafından binlerce ekstra polisin çağrıldığı kaydedildi. Güvenlik için harcanacak milyonlarca sterlinin halkın cebinden çıkacağına işaret eden Morning Star, geçen yıl Enniskillen’de yapılan G8 zirvesi için İngiltere’nin her tarafından polis getirtildiğini hatırlattı.

Zirvenin yapılacağı Newport’da Celtic Manor’daki zirveye 60 dünya liderinin katılacağını belirten gazete, Ukrayna, Libya, Suriye ve Irak’taki durumlardan rahatsız savaş karşıtlarının, müdahalelerinden dolayı Batı’yı sorumlu tutup Zirve sırasında en büyük protestolarından birini yapacaklarını ileri sürdü.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in NATO üyesi olmamasına rağmen Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko’yu da zirveye davet ettiği belirtildi. Protestolara katılacak Savaşı Durdurun Koalisyonundan Lindsey German “Suriye ve Irak’taki kriz Batı’nın müdahalesiyle daha kötüleşti” diye konuştu.
Faruk ZABCI/LONDRA, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:09

İLGİLİ HABERLER