Dünya
  • 10.3.2015 00:44

Diş hekiminin 400 milyon liralık otomobil kolleksiyonu

İlk diş kliniğini 1987 yılında açak İngiliz diş hekimi James Hull, kazandığı paraları otomobile yatırmaya başladı.Tam bir otomobil hastası olan Hull, İngiltere'de ilk kez kurulan Diş Kozmetiği şirketinin de sahibi. bu şirketi aracılığıyla dişlerin kaplanması ve beyazlanması hizmeti veren Hull, kısa sürede hemen hemen her şehire bir klinik açtı.
Gelen paralarla otomobil almayı sürdüren çılgın diş adamı halen 467 klasik otomobili ile dünyanın en büyük klasik otomobil kolleksiyonu sahiplerinden birisi oldu.

İNGİLİZ milyarder diş hekimi James Hull (53), 467 klasik otomobil ve 300 de pedallı minyatür otomobil içeren koleksiyonunu 100 milyon sterline satışa çıkarttı.
Londralı Hull, koleksiyonunu toptan satın alacak İngiliz bir alıcı çıkana kadar bekleyeceğini belirtti. İngiltere’de kozmetik diş hekimliği klinikleri açarak büyük bir servet yapan Hull’un koleksiyonunda geçmişte ünlü şarkıcı Elton John tarafından kullanılan bir Bentley ve 4 milyon dolar değerinde nadir bulunan bir Jaguar Type-D de bulunuyor.

Koleksiyonunu sağlık nedeniyle satışa çıkardığını söyleyen Hull, geçmişte üç kez kanseri yenmişti.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:41

İLGİLİ HABERLER