Dünya
  • 28.7.2015 18:16

Dünyanın en ünlü aslanını öldüren bakın kim çıktı

Afrika'nın en ünlü aslanı öldürüldü. Zimbabwe ulusal parkındaki aslan Afrika'nın sembollerinden biriydi. Şüpheli ise İspanyol bir avcı oldu.
Olayın ortaya çıkmasından sonra İspanya'da bu katil avcının kimliğini belirlemek için adeta bir av düzenlendi. Hatta bunun için Zimbabwe'deki parkın yönetimine yüklü miktarda para teklif edildi.

Siyah yelesiyle Zimbabwe'in sembolüydü. Çok sayıda turist, onu görmek için her yıl Hwange Ulusal Parkı'na gidiyordu. Ulusal parkta koruma altında olan aslan bir avcının kurbanı oldu. Cecil'in ölümü sadece Afrikalıları değil, tüm hayvanseverleri üzdü.

13 yaşındaki aslanın önce okla vurulduğu ardından silahla öldürüldüğü belirlendi. Öldürülen aslanın derisi de yüzüldü. Zimbabweli yetkililere göre aslanı, İspanyol bir avcı öldürdü.

İspanyol avcının, Cecil'i bulmak için parktaki rehberlere 55 bin dolar rüşvet verdiği belirtiliyor.

Polis şimdi İspanyol avcıyı bulmaya çalışıyor.

KATİL AVCI AMERİKALI ÇIKTI
Yapılan araştırmalarda katil avcının İspanyol değil Amerikalı bir dişçi oludğu ortaya çıktı. Minnesota bir diş hekimi olan cani avcı,Cecil ismindeki ünlü aslanı bulabilmek için 55 dolar da rüşvet ödemiş. Afrika'nın en ünlü aslanı olan Cecil, safari için gelen turistler tarafından milyonlarca kez resmi çekilmişti.
Dişçinin 13 yaşındaki aslanı bir ok ile yaraladıktan sonra ikinci o ile öldürdüğü bildirildi. Parasını vererek avlanan bu katil, gergedan, geyik, ayı, timsah ve leopar ne bulursa avlayıp hatıra resmi çektiriyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:09

İLGİLİ HABERLER