Dünya
  • 17.12.2014 22:28

Evsiz adama servet topladı

Central Lancashire Üniversitesi'nden Dominique Harrison-Bentzen, parasız bir anında kendisine yardım etmeyi teklif eden evsiz adam için para toplama kampanyası başlattı.

 Telegraph’ın haberine göre, gece yarısı taksiye binmek isteyen, ancak 3 sterlini (yaklaşık 11 lira) olmadığını fark eden 22 yaşındaki Harrison-Bentzen’a evsiz bir adam, eve güvenli bir şekilde gidebilmesi için ihtiyacı olan miktarı vermeyi teklif etti.

Adının Robbie olduğu açıklanan evsiz adamın son kalan parasını almak istemediğini belirten gençkadın , adamın hareketinden çok etkilendiğini ve kampanya başlatmaya karar verdiğini ifade etti. “Help Robbie” (Robbie’ye Yardım) adlı kampanyada, hedeflenen 12 bin 500 sterlinden (yaklaşık 46 bin lira) daha fazla para toplandığı ve internet sitesinin yoğun ilgi sonucu çöktüğü belirtildi.

ÜŞÜYENLERE ATKISINI VERMEYİ TEKLİF EDİYOR
Harrison-Bentzen, olayı, “O gece bir anda param olmadığını fark ettim ve evsiz bir adam elindeki son para olan 3 sterlinle yanıma geldi. Güvenli bir şekilde eve gitmem için parayı alıp taksiye binmem konusunda ısrar etti. Bir sonraki gün, onu bulmak için Facebook’a bir yazı yazdım ve Robbie’nin yardım ettiği tek kişinin ben olmadığım ortaya çıktı” sözleriyle anlattı.
 

Robbie’nin karşılaştığı birçok kişiye yardım ettiği, kayıp cüzdanları sahiplerine ulaştırdığı ve üşüyenlere atkısını vermeyi önerdiği de bilgiler arasında.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:33

İLGİLİ HABERLER