Dünya
  • 29.7.2014 20:31

Gazze'de ateşkes karmaşası

İsrail televizyonu Gazze için tüm tarafların ateşkes konusunda anlaştığını belirterek, ateşkes zamanının henüz belirlenmediğini bildirdi.

İsrail televizyonu Gazze için tüm tarafların ateşkes konusunda anlaştığını belirterek, ateşkes zamanının henüz belirlenmediğini bildirdi.

İSRAİL TELEVİZYONU HABERİ GERİ ÇEKTİ
Gazze’de ateşkes için Hamas ve İsrail arasından anlaşma sağlandığını açıklayan İsrail televizyonu, daha sonra bu haberini geri çekti.

EL KASSAM'DAN AÇIKLAMA

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf: "İsrail saldırılarını durdurmadan ve Gazze ablukası kalkmadan ateşkes olmayacak" dedi.

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN İSRAİL'E, "24 SAATLİK ATEŞKESE HAZIRIZ" MESAJI

Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Yaser Abeb Rabbu, Hamas ve İslami Cihad da dahil olmak üzere Filistinli grupların Gazze Şeridi'nde 24 saatlik ateşkese hazır olduklarını söyledi.
Filistin Kurtuluş Örgütü Genel Sekreteri Rabbu, "Filistin liderliği ile Hamas ve İslami Cihad liderliği ile yapılan konsültasyonlar sonucunda, 24 saatlik insani ateşkese hazır olduğumuzu duyuruyoruz" dedi.
Hamas henüz ateşkes önerisini doğrulamazken, İsrail hükümeti tarafından yapılan açıklamada ise ateşkes önerisi direkt olarak Hamas'tan yapılmadığı sürece ciddiliğinin bulunmadığı ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:55

İLGİLİ HABERLER