Dünya
  • 15.10.2016 02:10

Göğsündeki piercing öldürüyordu

33 yaşındaki kadının göğüs ucu, piercingden enfeksiyon kapınca neredeyse ölüyordu. Genç kadının yaşaması için göğüs implantı alındı.

Nikki Belza isimli kadının göğüs ucundaki piercing ölümcül bir enfeksiyona neden olunca göğüs implantlarından bir tanesini aldırmak zorunda kaldı. 33 yaşındaki kadın 12 yıl önce göğüslerini büyütmek için 18 bin pound (67 bin lira) ödemişti.

Göğüs ucundaki piercing öldürüyordu

Bu yılın başlarında göğüs ucuna piercing yaptıran Nikki'nin piercingi iş gömleğine takılınca göğüs ucu yara oldu. Yarası birkaç gün içinde iyileşti ancak aylar sonra acı içinde uyandı. Acısı o kadar dayanılmaz hale geldi ki bir gün iş yerinde fenalık geçirdi.

Göğüs ucundaki piercing öldürüyordu

Acilen hastaneye kaldırılan kadının göğsündeki yaranın streptokok enfeksiyonu kaptığı ortaya çıktı. Bakteriyel enfeksiyon kan zehirlenmesini tetikleyince göğüs dokusu ciddi hasara uğramıştı. Genç kadının hayatını kurtarmak için implantının alınması gerekti.

Göğüs ucundaki piercing öldürüyordu

Tek göğüsle kalınca yıkılan Nikki, "Göğsümün tek tarafı dümdüz oldu ancak hala hayatta olduğum için çok şanslıyım. Yaşamam için tek yol buydu. Bu kadar basit bir piercing operasyonu yüzünden ölümden döndüğüme inanamıyorum." diye konuştu.

Göğüs ucundaki piercing öldürüyordu

Sepsis, diğer adıyla kan zehirlenmesi, vücudun enfeksiyona kendi organ ve dokularına saldırarak karşılık vermesiyle oluşuyor. Hemen teşhis edilip tedavi edilmezse, hızlı bir şekilde organların iflas etmesiyle ve ölümle sonuçlanabilir.

 

Duygu Bay / PembeNar

Güncellenme Tarihi : 15.10.2016 02:24

İLGİLİ HABERLER