Dünya
  • 29.11.2016 00:56

Halep'te katliam: 30 ölü, 250 yaralı

Suriye'nin Halep kentinde yerleşim yerlerini hedef alan hava saldırılarında 30 kişinin katledildiği, 250 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden Bibers Mişal, AA muhabirine yaptığı açıklamada,"Rus ve rejime ait savaş uçakları, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri yoğun bir şekilde bombaladı, saldırılarda 30 sivil yaşamını yitirdi, 250 kişi yaralandı." dedi.

Saldırıların kentin Şear, Tarik El Bab, Firdevs, Maadi, Katırci, Ensari ve Sukkeri semtlerinde yoğunlaştığını bildiren Mişal, şunları kaydetti:

"Rus ve rejim uçakları, sabahtan bu yana Halep'e 200'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. Yoğun bombardıman nedeniyle olay yerlerine ulaşmakta sıkıntı çekiyoruz. Halk, söz konusu saldırılardan dolayı evlerini terk ediyor. Yaralılar el arabalarıyla taşınıyor. Enkaz altında kalanlara ise kısıtlı imkanlarla ulaşmaya çalışıyoruz."

"10 aylık Hasan bebek enkaz altından kurtarıldı"

Rejim ve ortaklarının, 95 günden bu yana Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolündeki abluka altında yer alan semtlere her türlü silahlarla saldırdığını ifade eden Mişal, "Rus savaş uçakları Muyesir'de yerleşim yerini bombaladı. Saldırıda çok sayıda yerleşim yeri yıkıldı ve hasar gördü. Yıkılan bir binanın enkazında 10 aylık Hasan adında bir çocuğu yoğun bir çalışmanın sonucunda çıkarttık. Enkaz altındaki Hasan ve babasını sağ olarak enkazdan çıkarttık. Hasan'ın annesi, ablası ve abisi ise saldırıda yaşamını yitirmişti, onların da cesetlerini enkazdan çıkarttık." diye konuştu.

"Yaralılar sırtlarda sağlık merkezlerine taşıyor"

Muhalif bölgelerde saldırılar nedeniyle sahra hastanelerinin hizmet vermediğini söyleyen Mişal, "Halep'te muhalif bölgelere varil, vakum ve misket bombalarıyla rejim ve Ruslar saldırıyor. Karadan ise rejim ve destekçilerinin yanı sıra İran, Hizbullah ve Irak Şii milisleri, havan toplarıyla yerleşim alanları nı, çarşı ve pazar yerlerini vuruyor. Saldırılarda yaralananlar yakınları tarafından sırtlanarak bölgedeki sağlık merkezlerine taşınıyor." dedi.

Güncellenme Tarihi : 28.11.2016 23:27

İLGİLİ HABERLER