Dünya
  • 23.8.2014 16:59

Halk plajında bir başbakan

ABD’li gazeteci James Foley’in İngiltere vatandaşı olduğundan şüphelenilen bir IŞİD militanı tarafından öldürülmesinin ardından tatilini yarıda kesip Londra’ya gelen İngiltere Başbakanı David Cameron, başkentte sadece 19 saat geçirdikten sonra Cornwall şehrinde tatil yapmakta olan ailesinin yanına geri döndü.
Cornwall’daki halk plajında sörf yaparken görüntülenen Başbakan'ın tüm ülke IŞİD tehlikesini tartışırken tatiline kaldığı yerden devam etmeyi seçmesi eleştirilere neden oldu. İngiliz basını Cameron'ın gelişmeler karşısında “ilgisiz ve umursamaz” bir tavır sergilediğini yazdı. 

İngiltere Başbakanı Cameron, Haziran ayında yaptığı açıklamada 400 kadar İngiliz vatandaşının Suriye'deki çeşitli gruplar adına bu ülkedeki çatışmalarda yer aldığına inandıklarını söylemişti. Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, IŞİD'e karşı verilen mücadele çerçevesinde Beşar Esad'la işbirliği yapmayacaklarını söyledi. 

İngiliz yayın kurumu BBC'ye demeç veren Hammond, IŞİD'e karşı İngiltere'nin Esad rejimiyle işbirliği yapmayacağını belirterek, böyle bir kararın "pratik, akıllıca veya faydalı olmayacağını" söyledi. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:22

İLGİLİ HABERLER