Dünya
  • 19.10.2016 00:04

Hillary Clinton Muhtar Kent'i yardımcı olarak düşünmüş

Clinton, Başkan Yardımcılığı için Muhtar Kent'i düşünmüş

Wikileaks'in yayınladığı e-postalara göre, ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Clinton’ın potansiyel başkan yardımcısı adayları arasında Coca Cola'nın üst yöneticisi Muhtar Kent de yer aldı.

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'ın, Coca Cola'nın üst yöneticisi (CEO) Muhtar Kent'i Başkan Yardımcılığı için değerlendirdiği ortaya çıktı.

Wikileaks, Clinton’ın kampanya direktörü John Podesta’nın potansiyel başkan yardımcısı adaylarına yönelik e-postalarını yayınladı.

Podesta'nın 17 Mart tarihli e-postasındaki 39 kişilik listede Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent de yer aldı.

Listede iş dünyasından tanıdık simalar var

Listedeki diğer ünlü isimler arasında Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve eşi Melinda Gates, Apple'ın CEO'su Tim Cook, eski New York Valisi ve iş adamı Michael Bloomberg, Starbucks’ın CEO’su Howard Schultz ve General Motors'un CEO'su Mary Barra da vardı.

Demokrat Partili politikacılar da Wikileaks belgelerinde

Eski Dışişleri Bakanı Clinton'ı zorlayan Demokrat başkan adayı Bernie Sanders'ın listeye son sıradan girmesi dikkati çekti. Listedeki diğer Demokrat politikacılar arasında Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, ABD Çalışma Bakanı Thomas Perez, ABD Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx ve eski Adalet Bakanı Eric Holder da yer aldı.

Başkan Tardımcısı olarak Senatör Kaine'i seçmişti

Clinton, yine listedeki isimlerden Demokrat Virginia Senatörü Tim Kaine'i Başkan Yardımcısı olarak seçtiğini 22 Temmuz'da duyurmuştu.

Demokrat adayın kampanyasından Wikileaks'in yayınladığı e-postaların doğruluğuna yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.10.2016 00:06

İLGİLİ HABERLER