Dünya
  • 27.1.2015 00:36

Hıristiyan dünyasını karıştıran olay

Ayini yöneten York Başpiskoposu John Sentamu'nun üstüne yürüyen papaz, "İncil'de kadın piskopos diye bir şey yok. Bu yapılan İncil'e aykırı" dedi.
Stockport şehrinin yeni piskoposu olarak atanan Libby Lane, kilisenin yüzyıllardır süren bir geleneğini de yerle bir etti. İşte bu durum radikal hıristiyanlar arasında hoşnutsuzluğa neden oldu.Bir kısım hıristiyanlar bu atamayı desteklerken bazıları da şiddetle karşı çıktı.
Muhalif rahip Rev Paul Williamson, kilisedeki ayin sırasında meydana fırlayarak bağırmaya başladı. Elindeki İncil7i gösteren rahip, kadının piskopos olmasının İncil'e aykırı olduğunu belirterek, "Bu yapılan bizim dinimize uygun değil değil" dedi.
Davetlilerin şaşkın bakışları altında protestosunu sürdüren Papaz zorla dışarı atıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
İngiltere’de Manchester kentinin güney batısındaki Hale kasabasında papazlık görevini yürüten Libby Lane, İngiltere Kilisesi tarafından ilk kadın piskopos seçilerek tarihe geçti. İki çocuk annesi 48 yaşındaki Libby Lane, İngiltere’nin kuzeyinde bulunan Stockport şehrinin yeni piskoposu oldu.

İngiltere'de Hale papazı Libby Lane, İngiltere Kilisesi (Church of England) tarafından ilk kadın psikopos seçilerek tarihe geçti.

Kadınların psikopos seçilebilmesine izin veren düzenleme Temmuz ayında oylanmış ve resmi olarak 17 Kasım'da yürürlüğe girmişti.

Yasanın yürürlüğe girmesinden tam bir ay sonra 2007'den beri Manchester kentinin güney batısında bulunan Hale kasabasında papazlık görevini yürüten Lane, yeni Stockport Psikoposu seçildi.

Bu atama ile, Kilise'de yüzyıllardır süregelen erkek egemenliğine son verilerek tarihe geçilmiş oldu. Kadınlara ilk defa 20 yıl önce papaz olabilme hakkı verilmişti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:36

İLGİLİ HABERLER