Dünya
  • 2.8.2017 00:08

Hit şehrinde herkes elde silah nöbet tutuyor

Irak’ın batısındaki Anbar ilinden son bir haftadır her gün, çok sayıda sivilin ölümüne yol açan intihar saldırısı haberi geliyor. Anbar ilindeki Hit kenti son bir haftadır sürekli endişe ve saldırıları püskürtme hazırlığı içinde yaşıyor.

Sputnik’e konuşan Hit sakinlerinden Ebu Muhammed, neredeyse tüm erkeklerin ellerinde silahla geceleri evlerinin çatılarında bekçilik yaptığını belirterek, "Ben de ailemi korumak için gece boyunca silahla çatıda bekliyorum. IŞİD’in intihar bombacıları çok tehlikeli. Son zamanlarda iki kez mahallemize girdi. Geçtiğimiz Perşembe günü 4’ü çocuk 6 kişilik bir aile öldürüldü" dedi.

İntihar bombacılarının mahallelerine ilk kez 25 Haziran’da Ramazan bayramında girerek şeker dağıtan bir kadın ve birkaç çocuğun ölümüne yol açtığını anlatan Ebu Muhammed, "Sonra aynı anda 5 IŞİD intiharcısı ortaya çıktı. Dördü, polis ve sivilleri de yanına aldı. Beşincisi de daha işte söz ettiğim 6 kişilik ailenin evine girerek kendini patlattı" diye konuştu.

'GÜVENLİK GÜÇLERİ ETKİSİZ KALDI'

Ebu Muhammed, güvenlik güçlerinin bu saldırılar karşısında etkisiz kaldıklarını gösterdiğini, bu yüzden kent sakinlerinin artık sadece 'kendi gücüne güvendiğini' kaydetti.

Hit kenti ve çevresi, 2016’ın Nisan ayında IŞİD’den kurtarılmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 2.8.2017 00:07

İLGİLİ HABERLER