Dünya
  • 18.10.2016 00:55

Hitler'in doğduğu ev yıkılıyor

Dünyanın sayılı diktatörleri arasında yer alan Hitler'in doğduğu evin yıkılacağı belirtildi...

Ajanslarda yer alan habere göre; Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Adolf Hitler'in doğduğu evin yıkılacağını açıkladı.

Sobotka, Die Presse gazetesine verdiği demeçte, Yukarı Avusturya eyaletine bağlı Braunau bölgesinde bulunan Adolf Hitler'in doğduğu evin yıkılacağını, yerine inşaa edilecek binanın yardım kuruluşlarına ya da kamuya tahsis edileceğini belirtti. Sobatka, "Hitlerin doğduğu ev yıkılacak. Temeli durabilir ancak üzerine yeni bir yapı inşaa edilecek. Bu yeni yapılacak bina ya hayır kurumlarına ya da kamunun kullanımına tahsis edilecek" ifadesini kullandı. ​

Bilirkişilerin oluşturduğu komisyonun, evinin yıkılması yönünde karar verdiğini vurgulayan Sobotka, yıkım işleminin hızla gerçekleşmesi için Meclis sürecinin başlatılacağını kaydetti. Hitler'in doğduğu evin aşırı sağcı Neo-Naziler tarafından ziyaret edilen bir sembole dönüşmesini istemediklerine işaret eden Sobotka, evin kamulaştırılmasına öngören yasa tasarısının önümüzdeki haftalarda Meclis'te tartışılacağını ve yıl sonuna kadar yürürlüğe girmesini beklediklerini aktardı. ​Avusturya hükümeti, ev sahibi Gerlinde Pommer'in satışına izin vermediği eve kamulaştırma yoluyla el koyacak.

Her yıl Adolf Hitler'in doğum günü 20 Nisan'da evi ziyaret eden Neo-Naziler ise evi kutsal bir mekan olarak görüyor ve yıkılmasına karşı çıkıyor. Eski Almanya Başbakanı ve Nazilerin lideri Adolf Hitler, 20 Nisan 1889'da Yukarı Avusturya eyaletinin Braunau am Inn kasabasındaki evde doğmuş ve 3 yaşına kadar burada yaşamıştı.

Güncellenme Tarihi : 17.10.2016 23:17

İLGİLİ HABERLER