Dünya
  • 14.11.2017 00:10

Hollywood'da tecavüze uğrayan sokağa indi

Hollywood'da art arda gelen taciz ve cinsel istismar suçlamalarının ardından yüzlerce kişi ünlü Hollywood Bulvarı'nda protesto gösterisi düzenledi.

ABD'li yapımcı Harvey Weinstein'ın taciz ve cinsel saldırıda bulunduğu kadınların başlattığı 'ifşa dalgası'yla Hollywood'da birbiri ardına gelen hikayeler sosyal medyada başlayan '#MeToo' (Ben de) kampanyasıyla yeni ifşaları da beraberinde getirmişti.

İlk ifşanın ardından ünlü aktörler Kevin Spacey ve Dustin Hoffman dahil pek çok isme yayılan taciz ve tecavüz suçlamalarının Hollywood'da bir kültür halini almasını protesto edenler, ellerinde (Ben de) yazılı pankartlar taşıdı.Yürüşüşe katılan Tara McNamarra (21) adındaki genç bir kadın Reuters haber ajansına, yürüyüşün bir şeylerin değiştiğine dair olumlu bir sinyal olduğunu belirterek "Çok kez cinsel saldırıya uğradım. Hayatımın her alanını etkiledi" diye konuştu.

#MeToo kampanyasını başlatan isimlerden aktris Alyssa Milano ve kadın hakları savunucusu Tarana Burke de yürüyüşe katılanlar arasındaydı.

Güncellenme Tarihi : 14.11.2017 00:50

İLGİLİ HABERLER