Dünya
  • 13.2.2016 12:43

İran'ı çıldırtan kadın asker

İran'ı karıştıran o 'kadın'

İran'ı karıştıran o 'kadın'
 

İran’da İslam Devrimi’nin yıldönümü sebebiyle düzenlenen geçitte, ABD askerlerini canlandıran gruptaki kadın, ülkede krize yol açtı. Muhafazakar kesimini başı açık diye eleştirdiği kadının aslında kadın kılığına girmiş bir erkek aktör olduğu açıklandı.

İran’da İslam Devrimi’nin 37’nci yıldönümü sebebiyle düzenlenen etkinlikte, Devrim Muhafızları’nın geçen ay Basra Körfezi’nde gözaltına aldığı Amerikan askerlerini canlandıran grup, ülkedeki muhafazakarları ayağa kaldırdı.

Grupta Amerikalı kadın askeri temsil eden oyuncunun başının açık olması, muhafazakar kesimin tepkisine yol açtı. Bazı gazeteci ve siyasiler, sosyal medya üzerinden İran sokaklarında başı açık şekilde bir kadının dolaştırılmasını ‘utanç verici bir durum’ olarak niteledi.

Tepkilerin büyümesi üzerine bir açıklama yapan organizatörler, ABD’li kadın askeri canlandıran kişinin gerçekte peruk takmış bir erkek aktör olduğunu duyurdu.

İran, 12 Ocak’ta Basra Körfezi’ndeki Farsi Adası yakınlarında karasularına girdiği gerekçesiyle iki Amerikan botuna el koyup, içlerindeki biri kadın 10 denizciyi gözaltına almıştı. İhlalin teknik hata sonucu yaşandığını ve Washington’un kendilerinden özür dilendiğini açıklayan Tahran, daha sonra denizcileri uluslararası sularda serbest bırakmıştı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER