Dünya
  • 24.1.2015 21:03

IŞİD Japon rehineyi boğazladı

IŞİD, elindeki iki Japon rehineden birini infaz ettiğini duyurdu.

Videoda öldürülen rehine Haruna Yukawa’nın infaz anının görüntüleri diğer rehine Kenji Goto’nun elinde tuttuğu tablet bilgisayardan gösterildi.

Videoda ayrıca; Goto, IŞİD’in Japon hükümetinden istediği 200 milyon dolara ek olarak yeni talebini açıkladı. Buna göre IŞİD, eylemini gerçekleştiremeden yakalanan ve Ürdün’de tutuklu bulunan kadın intihar bombacısı Sacide el-Rişavi’nin serbest kalmasını da istedi.

Ürdün'ün başkenti Amman'da, 2005'te üç otele düzenlenen ve 57 kişinin öldüğü saldırılarda canlı bomba olan Rişavi, üzerindeki bombayı patlatamadan yakalanmıştı. İdam cezasına çarptırılan Rişavi, 2005'ten bu yana tutuklu bulunuyor.

TOKYO KINADI

Videonun yayımlanmasının ardından gece yarısı ofisine dönen Japonya Başbakanı Şinzo Abe, "Bu, korkunç ve kabul edilemez bir eylem" dedi.

Abe, hayatta kalan Japon rehine Goto'nun ise bir önce serbest bırakılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Japon hükümeti sözcüsü Yoşihide Suga, daha önce yaptığı açıklamada, görüntülerin gerçek olup olmadığının araştırıldığını belirtmişti.

200 MİLYON DOLAR FİDYE İSTENMİŞTİ

IŞİD, 20 Ocak'ta Yukawa ve Kenji Goto'nun görüntüsünü yayımlayarak, rehinelerin hayatlarına karşılık Japon hükümetinden "fidye olarak 200 milyon dolar" istemişti. Terör örgütünün Tokyo'ya tanıdığı 72 saatlik süre, dün sabah TSİ 07.00'da sona ermişti.

Özel bir askeri şirket işlettiği açıklanan Yukawa (42), Ağustos ayında Suriye'de kaçırılmıştı. Goto (47) ise geçen yıl Suriye'ye giden bir freelance gazeteci.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:39

İLGİLİ HABERLER