Dünya
  • 18.10.2016 00:02

Kerim Abdülcabbar, "İsrail'in işgali son bulmalı"

NBA'in efsanevi basketbolcularından Kerim Abdülcabbar, Trump'ın Müslümanları ve Hispanikleri "aşağılayan" sözlerinin Amerikan değerleriyle örtüşmediğini belirtti. İsrail'e ilişkin bir soruya ise "İsrail'in Filistin topraklarındaki işgali son bulmalı." karşılığını verdi.

Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) efsanevi basketbolcularından 69 yaşındaki Kerim Abdülcabbar, Cumhuriyetçi başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın Müslümanları ve Hispanikleri "Aşağılayan" sözlerinin Amerikan değerleriyle örtüşmediğini belirterek, "Trump, Amerikan halkını hayal kırıklığına uğrattı." dedi.

NBA'in tüm zamanlardaki en önemli oyuncularından Kerim Abdülcabbar, başkent Washington'da Ulusal Basın Konseyi'ndeki bir toplantıda Amerikan kamuoyunun gündemini değerlendirdi.

2016 başkanlık seçimlerinin ülkedeki beyazlarla siyahiler arasındaki eski sorunların bir kez daha gündeme geldiği ve çokça tartışıldığı bir seçim olarak hatırlanacağını ifade eden Abdülcabbar, özellikle Cumhuriyetçi başkan adayı iş adamı Donald Trump'ın Müslümanları ve azınlıkları hedef alan sözlerinin çok yanlış olduğunu belirtti.

"Trump, Amerikan halkını hayal kırıklığına uğrattı." diyen efsanevi basketbolcu, emlak milyarderinin Müslümanları ve Hispanikleri "aşağılayan" sözlerinin Amerikan değerleriyle örtüşmediğini kaydetti.

"BU ÜLKEDE MÜSLÜMANLAR DA HERKES KADAR HAKKA SAHİP"

"Bu ülkede Müslümanlar da herkes kadar hakka sahip." değerlendirmesini yapan Abdülcabbar, İslamofobik bir saldırıya maruz kalan herkesin hemen ilgili yetkili birimlere bunu rapor etmesini ve konuyu takip etmesi tavsiyesinde bulundu.

Son dönemde polislerin siyahilere "Aşırı tepki" verdiğini anlatan Abdülcabbar, güvenlik güçlerinin Amerikalı siyahileri anlamak için yeterince çaba göstermediğini bildirdi.

"Polis ile siyahiler arasındaki ilişkide daha iyi bir yol bulmamız lazım." ifadesini kullanan NBA efsanesi, siyahilerin toplumsal sorunlarının çözülmesi ve suça daha az karışmaları noktasında daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğine işaret etti.

"Bugün ırkla ilgili sorunlarımızı yeniden ciddiyetle konuşmamız gereken bir noktadayız." diyen Abdülcabbar, toplumun farklı kesimleri arasındaki birbirini anlama ihtiyacının had safhada olduğunu vurguladı.

Abdülcabbar, ABD Başkanı Barack Obama'nın "Kızmayın, oy kullanın" sözlerine atıf yaparak, Amerikalı Müslümanları ve siyahileri, bu olumsuz gelişmeler karşısında seçimlerde sandığa gitmeye çağırdı.

"İSRAİL'İN İŞGALİ SON BULMALI"

Dış politikayla ilgili fazla yorum yapmak istemeyen Abdülcabbar,İsrail'e ilişkin bir soruya ise "İsrail'in Filistin topraklarındaki işgali son bulmalı." karşılığını verdi.

Konuşmasının son bölümünde şimdiye kadar Obama'dan birebir maç teklifi alıp almadığı sorulan Abdülcabbar, "Henüz bir teklif almadım, ama almış olsaydım ona 3-5 sayı atardım." dedi.

20 yıl boyunca oynadığı NBA'de üstün başarılar sergileyen ve 6 kez şampiyonluk yaşayan Abdülcabbar, 1968 yılında Müslüman olmuştu. Birçok kategoride NBA'in en iyi oyuncusu olarak görülen Abdülcabbar'ın sonuncusu "Duvara Yazılan Yazılar" olmak üzere, kitapları ve çok sayıda makalesi bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2016 00:55

İLGİLİ HABERLER