Dünya
  • 23.8.2014 00:12

Küçük çocukta 16 kilo el var

Hindistan'da Kaleem adlı 8 yaşındaki çocuğun 'dev' elleri' görenleri hayrete düşürüyor...Kafasından daha hızlı büyüyen elleriyle Kaleem, tüm dikkatleri üzerinde topluyor.
Sıkı bir kriket fanı olan küçük çocuk, yemek yemek ve ayakabılarını bağlamak gibi günlük işlerini kendi kendine yapamıyor.
ELLERİNİN HER BİRİ 8 KİOGRAM
Ellerinin uzunluğu avuç içinden orta parmağına kadar tam 33 santimetre olan Kaleem’in, ellerinin her birinin ağırlığı ise 8 kilogram.
ARKADAŞLARI KORKUYOR, O OKULA GİDEMİYOR
Ailesiyle birlikte Hindistan’da yaşamını sürdüren Hintli çocuk, elleriyle diğer çocukları korkuttuğu gerekçesiyle okula gidemediğini söyledi.
Arkadaşlarının elleriyle sık sık dalga geçtiğini söyleyen Kaleem, “Büyük ellerimle çocukları dövmem için ısrar ediyorlar” dedi.

KIYAFETLERİNİ KENDİ GİYEMİYOR
Talihsiz çocuk, kıyafetlerini kendi giyemiyor ve gömleğinin düğmelerini ne yazık ki ilikleyemiyor…
YOKSULLUK YÜZÜNDEN HASTANEYE GİDEMEDİ
Kaleem doğduğunda, ellerindeki sıradışı büyüklüğü farkeden ailesi bu duruma bir çözüm bulmaya çalışmış. Ancak ayda sadece 55 TL kazanan 45 yaşındaki baba Shamim, Kaleem’in bu durumuna çare olamıyor.
Annesi 27 yaşındaki Haleema ise, Kaleem doğduğunda ellerinin diğer bebeklerden tam 2 kat büyük olduğunu söyledi.

HASTALIĞI TEŞHİS EDİLEMEDİ
Yerel hastanelerde Kaleem’in hastalığının teşhisini tam olarak tespit edilememiş. Ancak doktorlar, lymphangioma (Kistik higroma; Lenf kanallarının tıkanmasıyla oluşan bir çeşit kistik yapı) ve hamartoma (Hamartom; Geliştiği organda normal olarak mevcut bulunan oluşturucu unsurlarla anormal bir karışımdan oluşan tümör görünümlü bir doku bozukluğu) olabileceğini düşünüyor.
Ellerinin büyüklüğü dışında vücudunda herhangi bir sağlık sorunu bulunmaya Kaleem’in, yaşadığı kan dolaşım bozukluğu yüzünden ömrünün kısalabileceği düşünülüyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:23

İLGİLİ HABERLER