Dünya
  • 16.10.2016 00:25

Lavrov'dan Lozan değerlendirmesi

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Lozan'daki Suriye toplantısı için 'İlginç fikirler gündeme geldi, temaslar sürecek' dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Lozan'daki Suriye toplantısında çeşitli ilginç teklifleri değerlendirdiklerini ve yakın gelecekte temaslara devam edileceğini söyledi.

Sputnik'in akatrdığı habere göre Lavrov, tarafların yakın gelecekte temasları sürdürme üzerinde mutabık kaldıklarını belirtti.

Lavrov, bu temasların yüzyüze görüşme ya da telefonla mı yapılacağı konusunda ise bilgi vermedi. Toplantıda çeşitli ilginç fikirler' gündeme geldiğini söyleyen Lavrov, tarafların Suriye'de bir an önce siyasi geçiş süreci başlatılması taraftarı olduğunu aktardı. 

TOPLANTI ÖNCESİ "YENİ TEKLİF" İFADESİ

​Lavrov toplantı öncesinde verdiği demeçlerde yeni bir teklif hazırlanmadığını aktarmıştı. BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararının yanı sıra Rusya ile ABD arasında yapılan ve Uluslararası Suriye Destek Grubu'nda teyit edilen anlaşmada uluslararası işbirliği stratejisine net biçimde yer verildiğini belirten Lavrov, bunların uygulanması için bir takım adımlar önereceklerini ifade etmişti.

Güncellenme Tarihi : 15.10.2016 23:26

İLGİLİ HABERLER