Dünya
  • 10.9.2017 01:04

Meksika depreminde şok görüntü

Meksika'nın Pasifik Okyanusu açıklarında gerçekleşen sarsıntı altı ülkede birden hissedildi, deprem sırasında gökyüzünde görülen ışık fotoğraflandı. Sarsıntının merkez üssüne 1000 kilometreden fazla mesafede bulunan Meksika'nın başkenti Mexico City'deki binalar, bir dakikayı aşkın süre şiddetli şekilde sallandı. Depremde can kaybı sürekli artıyor, Meksika'nın güneyindeki eyaletler ve Guatemala'da az 35 kişi yaşamını yitirdi.

MEKSİKA DEPREM GÖKYÜZÜ ile ilgili görsel sonucu


Sarsıntının büyüklüğünün 8.2 olduğunu söyleyen Meksika lideri Enrique Pena Nieto, son yüzyılda Meksika tarihindeki en güçlü depremi yaşadıklarını açıkladı.

Bölgedeki altı ülkeye birden tsunami uyarısı verildi, üç metreyi bulacak dalgaların kısa süre içinde kıyıya ulaşması bekleniyor. Chiapas eyaletine bağlı kıyı kenti Puerto Madero'da yaşayanlar, tsunami nedeniyle tahliye edildi.

Büyük deprem Meksika'nın yanı sıra Guatemala, Honduras, Belize, Nikaragua ve El Salvador'da da hissedildi.

MEKSİKA DEPREM GÖKYÜZÜ ile ilgili görsel sonucu

Meksika'nın güneyindeki Theantepec Körfezi açıklarında 8.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının büyüklüğünün 8.2 olduğunu söyleyen Meksika lideri Enrique Pena Nieto, son yüzyılda Meksika tarihindeki en güçlü depremi yaşadıklarını açıkladı. Meksika'da deprem sırasında gökyüzünde mavi bir ışık belirdi ve görüntü şok etkisi yarattı.

Pasifik Okyanusu'ndaki sarsıntı, 1050 kilometre uzaklıktaki başkent Mexico City'de büyük paniğe yol açtı. Reuters ve Associated Press (AP) haber ajansları, binaların bir dakikadan fazla şiddetli şekilde sallandığı kentte insanların koşarak dışarı çıktığını bildiriyor. Pijamalarıyla sokağa fırlayan insanların fotoğraflarını, uluslararıs ajanslar geçti. Sosyal medyada ise, Mexico City'de bir evin içinde devrilmiş mobilyaların fotoğrafı paylaşıldı. Deprem, dünyanın en büyük kentlerinden biri olan Mexico City'deki uluslararası havalimanının camlarını kırdı ve zemini yerinden oynattı.

Güncellenme Tarihi : 10.9.2017 00:29

İLGİLİ HABERLER