Asayiş
  • 18.3.2013 10:30

Ölüm teğet geçti!..

Konya’da emekli polis memurunun silahı ile ateş ettiği genç, merminin kazağını delip geçmesi ile kurtuldu. İkinci defa silahını ateşlemek isteyen şahsın önüne atlayan baba ise, silahın namlusundan tutarak silahın ateşlenmesini engelledi.
 İddiaya göre, geçtiğimiz cumartesi günü otomobilini park etmek isteyen emekli polis memuru Sebahattin A., iş yeri sahibinin oğlu Adem Koca’dan (20) motosikletini çekmesini istedi. Koca’nın motosikletini çekmemesi üzerine tartışma çıktı. Bunun üzerine Adem Koca ve babası Ahmet Koca, emekli polis memurundan şikayetçi oldu. Bugün sabah saatlerinde Koca ailesinin iş yerine gelen Sebahattin A., cumartesi günü yaşanan tartışmayı devam ettirdi. Belinden silahını çıkartan Sebahattin A, Adem Koca’ya bir el ateş etti. Oğlunun yere yığıldığını gören baba, Sebahattin A’nın önüne atlayarak silahını namlusundan tuttu. Baba, emekli polisi çevredekilerin de yardımıyla etkisiz hale getirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri Sebahattin A’yı gözaltına aldı.
Kurşunun kazağı delip geçtiğini ve oğlunun şok geçirerek bayıldığını fark eden Ahmet Koca, ambulans çağırdı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yara almadan kurtulan gence müdahale etti. Cumartesi günü tartıştığı emekli polisin bugün kendisine silah çektiğini ve ateş ettiğini belirten Adem Koca, “Tamamen park meselesi yüzünden çıkan bir tartışmanın devamıydı. Geldi silahını çekti ve ateş etti. Kazağımı delip geçmiş” derken, gencin yaşadığı korku ile titremesi dikkat çekti.
Emekli polis memurunun silah çektiğini görünce şok yaşadığını anlatan baba Ahmet Koca ise, “Bizim ikimizi de vuracaktı. Silahını çekti oğluma bir el ateş etti, oğlum yere yığılınca vuruldu zannettim. Hemen silahın namlusuna elimi attım ve 2-3 dakika mücadele ettim. Arkadaşların da gelip yardım etmesiyle şahsı etkisiz hale getirdik. Allah’tan mermi kazağını delip geçmiş. Silahı tutmasam eminim bizi vururdu” şeklinde konuştu.
Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından polis merkezine götürülen Adem Koca ile babası Ahmet Koca, şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

İHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:06

İLGİLİ HABERLER