Dünya
  • 27.11.2015 00:33

Paris'te öldürülen Elif Doğan böyle toprağa verildi

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen terör olaylarında hayatını kaybeden Elif Doğan Belçika'da son yolculuğuna uğurlandı.

Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarında yapılan polis incemeler ve otopsi neticesinde Fransa hükümeti cenazeleri iki hafta sonra ailelere teslim edebildi.

Paris terör saldırıları sonrasında hayatını kaybeden Elif Doğan Belçika'nın Frankofon bölgesinin Liege şehrinde Müslümanlar için ayrılan mezarlık bölümüne defnedildi. Elif Doğan, yüzlerce vatandaş tarafından uğurlandı. Kılınan cenaze namazının ve Doğan'ın toprağa verilmesinin ardından Türk ve Fas asıllı imamlar Kur'an-ı Kerim okudu. Cenazenin başında bulunan aile yakınları, gözyaşlarına hakim olamazken anne Nuran Doğan ayakta durmakta zorlandı.

Acılı baba Kemal Doğan ise Belçika devletinin ve Türk yetkililerin acılarını paylaştıklarını ve kendilerine çok yardımcı olduklarını söyledi. Baba Doğan, “Acımıza ortak olan herkese ve acımızı hafifleten herkese bu konuda sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde kısa bir açıklamada bulundu.

Cenaze törenine katılan bir din görevlisi, "Dinleri ve ırkları ne olursa olsun masum insanların yaşamaya hakkı vardır. Dünya herkes içindir ve sadece belli bir zümre veya belli bir inanç grubu için değildir. Dünya doğmak suretiyle insanların ortak olduğu bir dernek gibidir. Terör bugün dünyayı kasıp kavuran bir felaket şeklinde maalesef. Avrupa'da medya genellikle 'İslamcı terör' tabirini kullanmak suretiyle bu insanları dahada cesaretlendirmektedir. Çünkü onlar ruh sağlığı yerinde olmayan insanlardır. Dolayısıyla bu ifadenin kullanmasından zevk almaktadırlar. Avrupa medyasından istirhamımız bu tabiri kullanmamaları." şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:28

İLGİLİ HABERLER