Dünya
  • 17.10.2017 16:40

Peşmerge güçleri Başika'dan çekildi

Peşmergenin Kerkük'te mevzileri terk ederek hızlı bir şekilde geri çekilmesinin ve ağır bir yenilgi almasının ardından bugün de Peşmerge güçlerinin Başika'dan da çekildiği ifade edildi. AA'nın aktardığına göre Başika bölgesi de Irak ordusunun eline geçti. Başika'da Türk ordusunun da askeri mevcudiyeti bulunuyor.

AA'nın aktardığına göre Irak güçleri, Türkiye'nin askeri üssünün de bulunduğu Başika'ya girdi. Musul'un doğusundaki kentte peşmergelerin çekildiği bildiriliyor. Barzani'nin yayın organı Rudaw, bir saat önce geçtiği haberde peşmergelerin mevzilerini koruduğunu savunmuştu.

"KERKÜK'TEKİ BÜTÜN PETROL SAHALARI IRAK'IN KONTROLÜNDE..."

Irak Petrol Bakanlığı, Kerkük'teki tüm petrol sahalarının merkezi yönetimin kontrolüne geçtiğini belirtti. Iraklı güvenlik güçlerinin ve Haşdi Şabi'nin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve İran arasındaki Pervezhan Sınır Kapısı'na girdiği iddia edildi.

Flaş analiz: Kaybeden Barzani ve İsrail, kazanan ise...

Bakanlık Sözcüsü Asım Cihad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kerkük'teki tüm petrol kuyuları ve tesisleri bakanlığımızın kontrolü altına girdi" dedi.

Cihad, söz konusu petrol kuyuları ve tesislerde görev yapacak yönetici ve teknik personelin atamasının da bir an önce yapılacağını sözlerine ekledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, DEAŞ'ın 2014'teki saldırıları sırasında Kerkük'teki petrol kuyularını ele geçirmişti.

Times: Kürtlerin Batılı müttefikleri Kerkük operasyonuna alkış tuttu

PERVEZHAN SINIR KAPISI İDDİASI

Öte yandan Iraklı güvenlik güçlerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve İran arasındaki Pervezhan Sınır Kapısı'na girdiği iddia edildi.

AA muhabirinin sınır kapısındaki yetkililerden aldığı bilgilere göre, İran'da konuşlandıkları iddia edilen Haşdi Şabi birliklerinin IKBY'deki
Pervezhan Sınır Kapısı'na girdiği ve orada denetimi ele aldığı ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 17.10.2017 16:41

İLGİLİ HABERLER