Dünya
  • 4.12.2017 00:59

Polonya’da ATM soygunu: 2 ölü, 3 yaralı

Polonya’da bir banka ATM'sini soyma girişimi sırasında saldırgan tarafından açılan ateş sonucu 1 polis hayatını kaybederken, 3 polis de yaralandı. Soyguncu polis tarafından öldürüldü.

Olay, Polonya’nın güneydoğusunda yer alan Wisznia Mala kasabasında dün gece meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan ATM'nin soyulmaya çalışıldığı ihbarını alan polis, bu tip soygunlarda genellikle patlayıcı madde kullanıldığını göz önünde bulundurarak olay yerine terörle mücadele ekiplerini sevk etti. Olay yerine intikal eden 12 kişilik terörle mücadele timi, ATM'ye yaklaştığı sırada içerideki soyguncu tarafından ateş açıldı. Olayda 1 polis olay yerinde hayatını kaybetti, 3 polis de yaralandı. Saldırgansa olay yerinde öldürüldü.

Olayın hemen ardından çevrede başlatılan geniş çaplı operasyon neticesinde, olay yeri yakınında park halindeki otomobilde soyguncuyu bekleyen bir kişi ve soygunla ilgisi olduğu düşünülen ancak olay yerinde bulunmayan bir diğer de kişi polis tarafından yakalandı. Saldırgan ve şüphelilerin daha önce birçok suçtan sabıkalı oldukları belirlendi. Olaya ilişkin detaylı incelemeler devam ederken, yaralı polislerin ise hastanedeki tedavileri sürüyor.

Güncellenme Tarihi : 4.12.2017 01:56

İLGİLİ HABERLER