Dünya
  • 8.10.2015 22:39

Rus füzeleri Suriye yerine İran'ı vurdu

CNN'e konuşan ABD'li yetkililer, Rusya'nın Suriye'deki hedefleri vurmak için Hazar Denizi'ndeki bir savaş gemisinden gönderdiği füzelerden dördünün İran'a düştüğünü söyledi.

Gelişmeyi ilk duyuran yayın organı olan CNN International, söz konusu haberi isimleri açıklanmayan ABD'li iki yetkiliye dayandırdı. Yetkililerden biri olayda can kaybı yaşanmış olabileceğini aktarırken, bir diğeri konuya ilişkin bilgi vermedi.

Rusya'nın gönderdiği 26 seyir füzesinden dördünün İran'a düştüğüne dair haberler, adlarının açıklanmaması kaydıyla konuşan ABD'li yetkililerden bilgi alan Reuters, Associated Press ve AFP tarafından doğrulandı.

RUSYA YALANLADI

Ancak İnterfaks haber ajansı, Rus Savunma Bakanlığı'nın, füzelerin İran'a düştüğüne dair haberleri yalanladığını bildirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de söz konusu haberleri doğrulayamayacağını belirtti.

Füzelerin İran'da tam olarak nereye düştüğü bilinmiyor.

İRAN'DAN FARKLI AÇIKLAMALAR

İran'ın İrna Haber Ajansı çarşamba günü tanımlanamayan bir objenin Azerbaycan'ın batısında bulunan Ghozhoban bölgesine bağlı bir köye düştüğünü duyurmuştu. Uçan cismin düştüğü iddia edilen köy Rusya'nın füze hattında bulunuyor.

Öte yandan muhafazakar medya ABD'nin iddialarını 'ABD'nin Rusya'ya karşı psikolojik harekatı' olarak tanımladı.

İran'ın resmi haber ajansı Fars, 'Rusya Suriye'deki operasyonlarına başladığından bu yana, batı medyası ve yetkililer tamamen Moskova'ya saldırı halindeler' açıklamasını yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı, konu hakkında yorum yapmayı reddetti. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, önceki gün Suriye'deki IŞİD hedeflerine Hazar Denizi'nden 26 füze fırlattıklarını açıklamıştı.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 18:04

İLGİLİ HABERLER