Dünya
  • 9.2.2016 19:19

Rusya, Esad'ın kadın askerlerini böyle eğitiyor

Suriye'de devam eden içsavaşta, Rusya'nın Esed ordusuna verdiği destek günden güne artıyor. Suriye'deki Rus komutanların Esed'in kadın askerlerini eğiten görüntüleri ortaya çıktı. 

Suriye Haber Ajansı'nda yer alan bilgide; 30 Eylül 2015 tarihinde Suriye'ye fiilen girişinin ardından sivillere yönelik aralıksız gerçekleştirdiği saldırılarla tepki toplayan Rusya, Esed rejimine verdiği hava desteğinin yanında rejim ordusu mensuplarını da eğitiyor.
 
Rusya, Suriye topraklarına girmeden önce de verdiği siyasi ve lojistik destek ile hep Esed rejiminin yanında yer alıyordu ancak Rus ordusunun Suriye'ye girişinden sonra her iki tarafın da birbirine yakınlaşması dikkat çekti. 
 
Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayınlanan videoda Rus ordusu mensubu bir komutan, Esed rejimi ordusunun kadın askerlerine silah eğitimi verdiği görülüyor. 
 
Videoda Rus komutandan eğitim alan Esed askerinin sarf ettiği "Rus kardeşlerimiz ile aynı safta savaşıp vatanımızı savunacağız." sözleri dikkat çekerek tepki topladı. 
 
Ülkeye girdiği 30 Eylül tarihinden bu güne binlerce sivili katleden işgalci Rus devleti ve Esed rejimi tabanının yakınlığı, Suiye halkını oldukça rahatsız ediyor.
 
İşte Rus komutanın Esed'in kadın askerleri eğittiği o video;

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:18

İLGİLİ HABERLER