Dünya
  • 26.11.2014 11:50

Sel felaketi

Fas'ta ülkenin güneyinde meydana gelen sel nedeniyle ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi. 6 kişi ise kayıp. Yerel basın, devlet tarafından organize edilen kurtarma çalışmalarının yetersiz kaldığını aktarıyor.

Fas İçişleri Bakanı Muhammed Hasad, mecliste yaptığı konuşmada en büyük zararın Kelmim bölgesinde meydana geldiğini ve burada 24 kişinin öldüğünü belirtti. Bakan bu bölgede 432 kişinin kurtarıldığını, 6 kişinin de kayıp olduğunu sözlerine ekledi.

Fas televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında İçişleri Bakanı, birkaç gündür görülen yağmurların beklenmedik olduğunu, meydana gelen sel felaketinde toplam 500 vatandaşın boğulmaktan kurtarıldığını söyledi.

Muhammed Hasad, aşırı yağmur ve seller sonucu 150 kerpiç evin yıkıldığını, tarım alanları ve yolların hasar gördüğünü vurguladı. Bakan 40 bin aileye elektrik verilemediğini de aktardı.

Fas meteoroloji yetkilileri bölgenin önümüzdeki günlerde daha fazla yağmur alacağını açıkladı.

Kurtarma çalışmaları yetersiz kalıyor

Fas basını kurtarma çalışmalarının yetersiz olması nedeniyle ölü sayısının arttığını yazdı. Haber siteleri halkın cesetleri ilkel yöntemlerle taşıdığını gösteren fotoğraflar yayınladı.

Fas televizyonu, orduya ait helikopterlerin bazı dağ köylerinde mahsur kalmış köylülerin bölgeden boşaltmasını gösteren görüntüler yayınladı.

Basının bir bölümü olayların sorumlusu olarak gerekli tedbirleri almadıklarını söyledikleri yerel yöneticileri gösteriyor.

Gösteriler

Fas ‘Ahbar’ gazetesi bazı kentlerde gençleri hükümetin halkın taleplerine kulak tıkadığı gerekçesiyle gösteriler düzenlediğini yazdı.

Kaynak: Al Jazeera

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:04

İLGİLİ HABERLER