Dünya
  • 16.10.2017 10:39

Somali'de ölü sayısı 300'ü geçti

Somali'de toplu taşıma araçlarının kullandığı istasyon yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 300'ün üzerinde olduğu açıklandı

Reuters'in Somali Sağlık Merkezi'nden yapılan açıklamasına dayandırdığı haberine göre, Somali'deki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 300'ü geçti.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölü sayısı artıyor.

Toplu taşıma araçlarının kullandığı istasyon yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 300'ün üzerinde olduğu açıklandı. Mevcut yaralı sayısı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Muhammed, yaşanan saldırının ardından 3 günlük ulusal yas ilan etmiş, Saldırının ardından üzüntülerini dile getiren Somali Cumhurbaşkanı Muhammed, "Somali halkını yaralılara kan bağışı yapmaya çağırıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAZİYE MESAJI

Başbakan Binali Yıldırım, Mogadişu'da 14 Ekim'de gerçekleşen terör saldırısı sonrasında Somali Federal Cumhuriyeti Başbakanı Hasan Ali Keyre'ye bir mektup göndererek, taziye dileklerini ve destek mesajını iletmişti.

Somali'de bombalı saldırı! Olay yerinden kareler

 

TÜRKİYE'DEN SOMALİ'YE DESTEK

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Somali'deki terör saldırısına ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bir askeri ambulans uçağı tıbbi yardım götürmek ve yaralıları Türkiye'ye getirmek için bugün yola çıkıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bombalı terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kalın, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bir askeri ambulans uçağı tıbbi yardım götürmek ve yaralıları Türkiye'ye getirmek için bugün yola çıkıyor." bilgisini paylaşmıştı.

 

 

 

 

 

Somali'de bombalı saldırı! Olay yerinden kareler

 

 

 ÇAVUŞOĞLU'NDAN SOMALİ MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter'dan Somali'deki saldırıyla ilgili taziye mesajı yayınladı. Çavuşoğlu, "Somali'de meydana gelen terör saldırısını tekrar şiddetle kınıyorum. Somali Hükümetine ve Halkına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullanırken "Somali'nin yaralarının sarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 16.10.2017 11:56

İLGİLİ HABERLER