Dünya
  • 18.3.2017 00:58

Trump'ın korumalarına hırsızlık şoku

ABD'de başkan ve ailesini koruma görevi bulunan ABD Gizli Servisi'nde görevli bir ajanın, içinde New York'taki Trump Tower'ın kat  planı ve acil bir durumda binadakilerin tahliyesi için kullanılacak protokolün  olduğu dizüstü bilgisayarı çalındı.

Gizli Servis'ten yapılan açıklamada hırsızlık olayı doğrulanarak, bir  görevlinin Brooklyn'de park halindeki aracından sırt çantasının çalındığı  belirtildi.

Yetkililer bilgisayarın nasıl çalındığına ilişkin soruşturmanın  sürdüğünü kaydederek, konu hakkında bilgisi olan vatandaşların New York polisine  bilgi vermelerini istedi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre çantada Trump Tower'ın kat  planları ve acil durumlarda binadakilerin tahliyesinde kullanılacak protokole  ilişkin hassas bilgilerin olduğu duyuruldu.

ABD'de görevdeki başkanlar ve ailesi ile önceki başkanlar ve  ailelerini koruyan gizli servis ajanları son yıllarda skandallara konu oluyor.

Kolombiya'da ABD Başkanı Barack Obama'yı korumakla görevli ajanlar  seks skandalına karışmış ardından ajanlara yönelik bazı yasaklar çıkarılmıştı.

Beyaz Saray'ın çitlerinden atlayanların engellenememesi de son dönemde  gizli servis ajanlarına yönelik eleştirilere neden olmuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2017 01:12

İLGİLİ HABERLER