Asayiş
  • 20.1.2008 13:28

VAY SAHTEKAR VAY!..

Çelişkiler ülkesi Türkiye'de komik olayların ardı arkası kesilmiyor. Basına verdiği birçok demeçte sahte içkinin insan sağlığına ve ekonomiye verdiği zararları anlatan Alkollü İçecekler, İthalatçıları ve Dağıtıcıları Derneği Başkanı Osman Ünlü, sahte içki üreten bir çetenin başı çıktı.

'SARI ŞEBBOY' OPERASYONU
Balıkesir'de sahte içki üretimiyle ilgili bir istihbaratı değerlendiren emniyet güçleri, 7 aylık takibin sonunda 7 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. 'Sarı Şebboy' adı verilen operasyonda 42 kişi gözaltına alındı. Onbinlerce şişe içki ele geçirilirken, çetenin lideri Osman Ünlü de yakalandı.



İçki babası da sahteci

Alkollü İçecekler İthalatçıları Derneği Başkanı Osman Ünlü, sahte içki yapıp satan şebekenin lideri çıktı. Çetenin, her ithal viskiden 10 bin adet taklit ürettiği anlaşıldı.

Şişede durduğu gibi durmayan alkol, en tepesindeki ismi de sahtekarlığa itti... Balıkesir'de sahte içki üretimi ile ilgili bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 ay süren teknik takibin ardından 15 Ocak'ta 7 ayrı ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

BASINA DERT YANMIŞTI
"Sarı Şebboy" adı verilen operasyonda, 42 kişi gözaltına alınırken, bu kişiler arasında bulunan bir isim polisi bile hayretler içinde bıraktı. Çünkü şebekenin lideri, Alkollü İçecekler, İthalatçıları ve Dağıtıcıları Derneği Başkanı Osman Ünlü çıktı. Çeşitli dönemlerde basına verdiği demeçlerde sahte içkinin insan sağlığına olan zararlarını ve devletin uğradığı maddi kayıpları anlatan Ünlü, Ankara'da yakalanıp Balıkesir'e getirildi.

10 MİLYON YTL'LİK VURGUN
Sahte içki yapımında sabıkası bulunan zanlıların, ürettikleri içkileri yurt genelinde sattıları belirlendi. Osman Ünlü'nün ise ithal ettiği her şişe viskinin, bin şişe sahtesini üretip piyasaya sürdüğü kaydedildi. Zanlıların banka hesaplarında bulunan yaklaşık 10 milyon YTL ile mal varlıklarına ve 40 araca el konuldu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:14

İLGİLİ HABERLER