Dünya
  • 29.11.2016 00:04

Wisconsin'da oylar tekrar sayılacak

ABD’nin Wisconsin eyaletindeki seçim komisyonu, oyların tekrar sayılması teklifini kabul ettiğini açıkladı.

Wisconsin Seçim Komisyonu yazılı bir açıklama yaparak, Yeşil Parti  adayı Jill Stein'in ve Yenilik Partisi adayı Rocky Reque DeLa Fuente tarafından  yapılan itirazı kabul ettiklerini bildirdi.
 
Komisyon başkanı Mark Thomsen, oyların tekrar sayılması durumunda  sonuçta bir değişiklik beklemediklerini belirterek, “En azından bu sayede  sonuçları ikinci kez gözden geçirmiş olacağız ve Wisconsin seçmenine sistemimizin  adaletli olduğunu bir kez daha göstermiş olacağız” değerlendirmesinde bulundu.
 
Toplam 3 Demokrat Parti ve 3 Cumhuriyetçi Parti'den oluşan komisyonun  oyların sayım işlemine perşembe günü başlayacağı belirtildi.
Geçtiğimiz hafta, seçim komisyonu yazılı bir açıkla yaparak Donald  Trump'ın kazandığı Wisconsin eyaletinde oyların tekrar sayılması için başvuruda  bulunulduğunu bildirmişti.
 
Wisconsin'da seçimleri kazanan  Trump 1 milyon 404 bin, Demokrat Parti  adayı Clinton ise 1 milyon 381 bin 823 oy almıştı. Yeşil Parti adayı Stein'e  sadece 31 bin 6 oy çıkmıştı. Yenilik Partisi adayı Rocky Reque DeLa Fuente ise  bin 514 oyda kalmıştı.
 
Geçtiğimiz günlerde de ABD'li bilgisayar uzmanları elektronik oy verme  makinesi bulunan üç eyalette Clinton'a verilen oyların tahminlerden yüzde 7 daha  düşük çıktığını ve yeniden sayılması gerektiğini söylemişti. Wisconsin de bu  eyaletler arasındaydı.
 
Seçimlerden zaferle çıkarak başkan seçilen Trump, Wisconsin eyaletinde  başkanlık seçimi oylarının yeniden sayılmasına yönelik çağrıyı "sahtekarlık"  olarak nitelendirmişti.

Güncellenme Tarihi : 29.11.2016 01:51

İLGİLİ HABERLER