Sağlık
  • 26.1.2020 00:59

Dünyayı korkutan virüsün PANZEHİRİ 'üzüm sirkesi' mi?

KAYNAK : YENİ AKİT

Dünya Çin kaynaklı yeni tür Korona Virüsü'nün hızla yayılması karşısında endişe içindeyken, yeni bir iddia daha gündeme geldi. Türkiye'de WhatsApp gruplarında hızla yayılan, iddiaya göre virüsün tek panzehiri sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan "üzüm sirkesi"nden başkası değildi.

Sosyal medyada ve özellikle de WhatsApp gruplarında "Arkadaşlar Türkiye ye girmiş bulunan Korona virüsü 24 saatte öldürüyormuş. Ve tek pan zehiri ÜZÜM SİRKESİ imiş.Lütfen evlerinizi temizlerken kovaya bir çay bardağı üzüm sirkesi ilave edin.Aynı işlemi bulaşık makinası ve çamaşır makinasında da yapacağız. Çok çok önemli.İhmal etmeyin ve bu mesajı yayabildiğiniz kadar yayın." denilen bir mesaj paylaşılmaya başlandı.

Bu iddia sosyal medyada hızla yayıldı. Tepki gösterenler olduğu kadar, dalga geçenler de vardı.

Sosyal medyada hızla yayılan 'üzüm sirkesi korona virüsünün tek panzehiri' iddiasının bir gerçekliği var mı? Yoksa sadece sosyal medyada dolaşan bir efsaneden mi ibaret.

Bu iddiayı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Bölümü Sorumlusu Prof. Dr. Canan Ağalar' değerlendirdi.

Korona virüsünün tek panzehiri üzüm sirkesi iddiası doğru mu? sorusuna Ağalar'ın yanıtı "hayır değil" oldu.

Ağalar, korona virüsünün bir ilacı varsa nedir? sorusuna cevap olarak "Diğer grip virüsleri ile aynı."  dedi.

Çin'de ölümlere neden yeni virüsün bilinen bir tedavi yöntemi var mı sorumuza ise "Mevcut bir ilacı yok. Kullanılan ilaçlar diğer grip virüsleri ile aynı. Hastalık yaptığında ise mevcut yöntemlerle tedavi uygulanıyor" sözleri ile yanıt verdi.

Ağalar, konuya ilişkin Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bilimsel Kurulu olarak konuya ilişkin geniş çaplı bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.1.2020 23:29

İLGİLİ HABERLER