Gündem
  • 24.11.2015 20:31

Düşürülen uçakla ilgili büyük sırrı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü resepsiyonunda konuştu.

Bölgemizde yaşanan istikrarsızlık sürüyor. Türkiye uzun süredir çok sayıda Suriyeli ve Iraklıyı misafir ediyor. Paris'i hedef alan saldırılar panik halini aldı. G20 Antalya Zirvesi'nde liderler olarak ilkeli bir duruş ortaya koyduk. Terörizmle mücadelede bütün dünyaya güçlü bir mesaj verdiğimize inanıyorum. Suriye'nin meselesdine adil bir çözüm bulunmadığı sürece, mülteci meselesine çözüm bulunamaz. Hatayın yanıbaşuındaki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Orada bizim akrabalarımzı var ve sürekl,i bombalanıyorlar. O soydaşlarımız sınıra doğru göç etmeye başladılar. Bir kısmı da Suriye'de kamplarda iskan edilityorlar. Bütün detek Türkiye'den.

"F-16'LARIMIZIN MÜDAHALESİYLE 2 UÇAKTAN BİRİ DÜŞÜRÜLDÜ"

Cuma gününden beriş bütün gelişmeleri takip ediyorum. Az önce dar kapsamlı bir güvenlik toplantısı yaptı. Türkiye'nin sınırlarını koruma hakkına herkes saygı göstermeli. Bugün sabah saatleinde hava sahamızı ihlal eden bir aidiyeti belli olmayan bir uçak düşürülmüştür. F-16'larımızın müdahalesiyle 2 uçaktan bir tanesi düşürüldü. Ne yazık ki böyle bir hadisenin ızdırabını yaşıyoruz.Bu hadise tamamen Türkiye'nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Türkiye'nin komşularıyla başka herhangi bir ülkeye karşı düşmanlığı asla söz konusu değildir. Suriye'de bugüne kadar çok daha vahim olaylar yaşanmamasının sebebi Türkiye'nin soğuk kanlı tutumudur. Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir.

"ORADA SADECE TÜRKMENLER VAR"

Orada sadece Bayırbucak Türkmenleri vardır, DAEŞ yoktur, kimse kimseyi kandırmasın. DAEŞ'i vruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır. Türkiye Cerablus-Akdeniz hattını terörden arındırma kararında.

İHANETİ MİLLETİMİZ AFFETMEYECEK

Durdurulan MİT tırları ile ilgili ihaneti hatırlıyorsunuz değil mi? Yardımlar Türkmenler'e gidiyordu. Onlar mazlum bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz. Bu yardımları sabote edenleri milletimizin asla affetmeyeceğini düşünüyorum.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 17:30

İLGİLİ HABERLER