Eğitim
  • 13.9.2017 00:03

2017 Üniversitelere ek yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından üniversitelere ek yerleştirme sonuçları belli oldu. LYS ek yerleştirme sonuçlarını öğrenmek isteyen kullanıcılar, ''LYS ek yerleştirme sonuçları öğren, LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı'' gibi soruları merak ediyor. İşte LYS ek yerleştirme sonuçları ile ilgili detaylar...

2017 LYS ek yerleştirme sonuçları belli oldu. 2017 ÖSYM tarafından üniversitelere ek yerleştirme sonuçları açıklandı. 2017 yılında üniversitelere kayıt olamayan, daha sonra ek yerleştime ile üniversite şansını deneyen milyonlarca öğrenci için tarihi an geldi. Milyonlar ca öğrenci, ''2017 LYS ek yerleştirme sonuçları öğren, 2017 LYS ek yerleştirme sonuçları belli oldu mu?'' gibi konuları merak ediyor. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, sonuçlara "https://sonuc.osym.gov.tr" ulaşabilir...

Adaylar, üniversitelere ek yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. 2017-2018 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 13-19 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacak. Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu olacak. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek.

Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alıyor.

LYS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTELERE EK YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

LYS İLE KAZANDI, KAYIT YAPTIRAMADI

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku bölümünde görevliyken KHK ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, LYS sonucunda kazandığı aynı üniversiteye internet üzerinden kaydını yaptıramayınca bu kez gerekli belgeleri dilekçe ile okula teslim etti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 6 Ocak'ta ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, LYS sonuçlarının açıklamasının ardından ihraç edildiği okulun İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü kazandı. Ancak geçtiğimiz gün E-devlet üzerinden kayıt yapmaya çalışan Yiğiter, ‘kayıt hakkı bulunmadığına' ilişkin bir notla karşılaşınca, bugün beraberinde CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ile birlikte kayıt yaptırmak için Tandoğan Meydanında bulunan Ankara Üniversitesine geldi. Çok sayıda polis ile özel güvenlik ekipleri okulun önünde önlem aldı.

PROGRAMLARINA KAYIT İŞLEMLERİ

2017-2018 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 13-19 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

ÜNİVERSİTE BOŞ KONTENJANLAR TABAN PUANLAR

ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden kılavuzlar bölümünde LYS ek tercih kılavuzu yayınlandı. Okul türleri ve kodlarına da bu kısımdan ulaşabilirsiniz. Tablo-3  Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Ön Lisans Programları, Tablo-4 Merkezi Yerleştirme İle Öğrenci Alan Yükseköğretim Lisans Programları, Tablo-3 ve Tablo-4'te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları, Tablo-6A Ortaöğretimdeki Alanlar İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları, Tablo-6B-1 Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Alanları İle Aynı Alanlardaki Lisans Programları, Tablo-6B-2 Teknoloji Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Turizm Fakültesi Lisans Programları, Tablo-6C Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu Mezunlarının Ek Puanları İle Yerleşebilecekleri Ön Lisans Programları, Tablo-7 Okul Türleri ve Kodları, Tablo-8 Ortaöğretim Kurumlarındaki Alan/Dallar ve Kodları bu kısımda yer almaktadır.

Güncellenme Tarihi : 12.9.2017 23:00

İLGİLİ HABERLER