Eğitim
  • 3.9.2017 10:11

Ankara'da öğrenciler en çok hangi semtleri tercih ediyor?

Üniversiteye uzak bir semtte çok daha uygun fiyatla ev kiralamak mümkün olsa da uzak evlerin ulaşım masrafları nedeniyle bu seçenek daha pahalıya mal oluyor.

Ankara; Hacettepe, Ankara, Bilkent ve Başkent Üniversitesi gibi büyük üniversitelerin bulunduğu şehirlerimizde biridir. Öğrencilere fazlasıyla sosyal yaşam olanağı sunması nedeniyle, öğrenciler üniversite tercihlerinde Ankara'ya ilk sırada yer veriyor. Bir yandan öğrenimlerini sürdürenöğrenciler bir yandan da Ankara'nın geniş sosyal olanaklarını doya doya yaşıyorlar. Öğrenciler için öğrenim ve eğlenceli yaşam olanaklarına sahip bir şehir olan Ankara, kiralık daire fiyatları konusunda da herkesi mutlu ediyor. Özellikle İstanbul’a göre kiralık daire fiyatları oldukça düşük seyrediyor. Şimdi en çok merak edilen sorulardan birine cevap arayalım: Ankara'da öğrenciler daha çok hangi semtlerde kiralık daire arıyor? Aslında öğrenciler semt tercihinden çok üniversiteye yakın evleri tercih ediyorlar. Üniversiteye uzak bir semtte çok daha uygun fiyatla ev kiralamak mümkün olsa da uzak evlerin ulaşım masrafları nedeniyle bu seçenek daha pahalıya mal oluyor.

Ankara'da üniversitelere yakın semtler

Sincan öğrenciler için uygun fiyatlarla kiralık daire bulunabilen semtlerden biridir. Başkent Üniversitesi öğrencisiyseniz ulaşım bakımından size yakın lokasyonda bulunan Sincan semtini tercih edebilirsiniz. Başkent Üniversitesi'ne yakın mesafede olan Sincan'da ayrıca meslek yüksek okulları da var. İlgili üniversitelerde öğrenciyseniz, Sincan kiralık daire fiyatlarının öğrenciler için oldukça uygun fiyatlara sahip olduğunu belirtelim. Sincan'da 100 metrekarelik kiralık daire fiyatları, Zingat Bölge Raporu verilerine göre 383 TL ile 639 TL arasında bir skalada yer alıyor. Bütçenize uygun ve üniversitenize yakın bir kiralık daire bulmak için kiralık daire ilanlarını hemen inceleyebilirsiniz.

Etimesgutöğrenciler için oldukça uygun bir semt

Etimesgut semtindeki üniversite ya da fakültelerde öğrenim görüyorsanız, çok sayıda kiralık daire seçeneğiniz bulunuyor. Etimesgut kiralık daire fiyatları 100 metrekarelik bir ev için en düşük 613 TL’den başlayıp 1.021 TL'ye kadar yükseliyor. Peki nedir bu 613 TL ile 1021 TL aralığındaki farkı oluşturan neden? Kiralayacağınız evin semt merkezine yakınlığı, oda sayısı, ısınma şekli, eski ya da yeni bir yapı oluşu gibi birçok faktör kiralık daire fiyatları arasındaki bu farkı belirliyor. Bütçenizi ve ihtiyacınız olan oda sayısını da göz önünde bulundurarak bu fiyat aralığı içinde size en uygun kiralık daireyi tespit edebilirsiniz.

Bu semtler de size uygun olabilir

Keçiören kiralık daire fiyatları daha makul seviyelerde görünüyor. Zingat Bölge Raporu verilerine göre en düşük kiralık daire fiyatı 457 TL iken, en yüksek kiralık daire 761 TL. Pursaklar kiralık daire fiyatları 100 metrekare için ortalama 552 TL civarında görünüyor. Gölbaşı kiralık daire fiyatları ise yine Zingat Bölge Raporu verilerine göre 100 metrekarelik evler 632 TL ile 1.054TL arasında değişiyor. Gölbaşı semti, kiralık daire fiyatlarının diğer semtlere nazaran yüksek olduğu bir semt olarak dikkat çekerken, en uygun kiralık daire fiyatlarının Etimesgut'ta yer aldığını gözlemliyoruz. İhtiyacınız olan kiralık daireyi kolay bir şekilde bulup, güle güle oturmanızı diliyoruz.

 

 

Güncellenme Tarihi : 3.9.2017 10:12

İLGİLİ HABERLER