Eğitim
  • 7.12.2017 00:15

Bazı il ve ilçelerde eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışı nedeniyle illerden son dakika kar tatili haberleri gelmeye başladı.Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

Uyarıların günler önceden yapıldığı İstanbul’a da mevsimin ilk karı düştü. Dondurucu soğuklarla beraber beyaz örtü yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına aldı. Öyle ki kar bazı illerde çileye dönüştü.

Diyadin’de taşıma merkezi okullara kar tatili

Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Olgun Öner Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Diyadin ilçemizde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 7 Aralık 2017 Perşembe günü ilçe merkezi ve köylerdeki ‘taşıma merkezi okullarımızda’ eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Diğer okullarımızla ilgili kararımızı hava şartlarının durumuna göre tekrar değerlendireceğiz” dedi.

Karlıova'da taşımalı eğitime 1 gün ara verildi

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde taşımalı eğitim ile köy okullarına kar nedeniyle 1 gün ara verildi.
Karlıova ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, köyden ilçeye taşınan öğrencilerinin eğitimi ile köy okullarında eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İlçede etkili olan kar yağışı nedeniyle 37 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Nevşehir’de taşımalı eğitime kar tatili

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, “Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlimiz genelinde taşımalı eğitim yapan öğrenciler için 7 Aralık 2017 tarihinde eğitime 1 gün ara verilmiştir” denildi.

Bahçesaray'da eğitime kar engeli

Van'ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, bugün başlayan ve belli aralıklarla devam eden kar yağından dolayı Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı. Belli aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu şehir merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaşırken, okulların ise bir gün (perşembe) tatil edildiği belirtildi.

Kars'ta okullar 1 gün tatil edildi

Kars’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar 1 gün tatil edilirken, kentte 75 köyün Kars ile bağlantısı kesildi.

Kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Kars’ta, uçak seferleri de iptal edildi. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan tipi hayatı da olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Kars Valisi Rahmi Doğan, okulların bir gün tatil edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Okulların tatil edilmesine ise en çok öğrenciler sevindi.

Konuyla ilgili Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle, ilimiz genelinde okul öncesi, ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 07 Aralık 2017 perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personellerde idari izinli sayılacaktır" denildi.

Ağrı’da okullar tatil edildi

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hava muhalefeti nedeniyle merkez ilçe, Diyadin, Hamur ve Taşlıçay ilçelerinde taşımalı eğitim ile köy okullarında eğitime 1 gün ara verdiğini bildirdi. Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Olgun Öner ise Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Diyadin ilçemizde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 07.12.2017 Perşembe günü ilçe merkezi ve köylerdeki ‘taşıma merkezi okullarımızda’ eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Diğer okullarımızla ilgili kararımızı hava şartlarının durumuna göre tekrar değerlendireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 7.12.2017 01:59

İLGİLİ HABERLER