Eğitim
  • 7.1.2015 17:32

İşte Perşembe günü okulların tatil olduğu iller

Yurt genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar yarın tatil edildi. İşte yarın okulların tatil olduğu iller:

Trabzon ve Tokat'ta okullara kar tatili

Trabzon'da etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Vali Abdil Celil Öz, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde tüm okulların tatil edildiğini belirterek, "Gece boyunca yağan kar ile oluşan olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde bugün okullarımızda eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir" ifadesini kullandı. Öz, hava şartlarının durumuna göre tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağının yeniden değerlendirileceğini kaydetti.

Öte yandan Tokat'ın Sulusaray, Başçiftlik ve Almus ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sulusaray, Başçiftlik ve Almus ilçelerinde kar yağışının etkili olduğunu söyledi.
Yazıcı, "Üç ilçemizde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bugün ara verildi. Başka ilçelerimizde de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları olursa kaymakamlıklar durumu değerlendirecekler" diye konuştu.

Erzincan'da okullar bugün de tatil

Erzincan Valiliği, devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezi ile ilçelerde ilk, orta ve lise dereceli resmi ve özel okullarda eğitim ve öğretime bir gün daha ara verildiğini açıkladı. Erzincan Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada "İlimizde devam eden kar yağışı nedeniyle, ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan ilk, orta ve lise dereceli resmi ve özel okullarda 08.01.2015 Perşembe günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Ayrıca 2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince bu süre zarfında kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli personelin, hamilelerin, süt izni kullanan annelerin ve kronik hastalığı olanlar belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi. 

İSTANBUL'DA 1 GÜN TATİL

İstanbul Valiliği: Don ve buzlanma ihtimali ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar sebebiyle 8 Ocak Perşembe günü eğitime-öğretime bir gün ara verilmiştir.

BİTLİS’TE OKULLAR 2 GÜN DAHA TATİL EDİLDİ

Bitlis’te etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle kar tatili 2 gün daha uzatıldı.

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, il merkezi ve bağlı köylerde ilk, orta ve lise dereceli okulların olumsuz hava şartları nedeniyle perşembe ve Cuma günü de tatil edildiğini bildirdi. 

UŞAK

Uşak'ta soğuk hava ve buzlanma nedeniyle kar tatili uzatıldı


UŞAK kent genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile liseler, 8 Ocak Perşembe ve 9 Ocak Cuma günü soğuk hava ile yollardaki buzlanma nedeniyle tatil edildi.

Uşak Valiliği'nden yapılan açıklamada; il genelindeki soğuk hava ve yollardaki buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile liseler iki gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. Valilik, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BOLU’DA KAR TATİLİ UZADI

Bolu’da, dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı eğitime verilen arayı uzattı. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, il genelinde okulların 8 ocak perşembe günü de tatil edildiğini açıkladı. 

NİĞDE'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Niğde'de yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.
Niğde Valiliği'nden yapılan duyuruda, yoğun kar yığışı nedeniyle il genelindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. 

SİVAS’TA KAR TATİLİ BİR GÜN UZATILDI

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.
Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamada, “İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereği ilimiz genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle ana okulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime, Perşembe günü de bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür” denildi. 

KARABÜK'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Karabük Valiliği, tüm kentte okulları yarın da tatil ettiğini duyurdu.
Karabük Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, kentte bu geceden itibaren aralıklarla yoğun kar yağışı olacağı belirtildi. Kar yağışı ile birlikte mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, buzlanma ve don olayları beklendiği belirtilen açıklamada, "Bu sebeple ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları 8 Ocak 2015 Perşembe günü bir gün süreyle tatil edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

BİLECİK’TE OKULLAR KAR NEDENİYLE BİR GÜN DAHA TATİL EDİLDİ

Bilecik’te yoğun kar yağışı okulların bir gün daha tatil olmasına sebep oldu.
Bilecik Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 7 Ocak 2015 Çarşamba günü; Osmaneli ilçe merkezi hariç, il genelindeki; tüm okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim okullarında bir (1) gün süre ile eğitim öğretime ara verildiği belirtilerek, "Bilecik’te kar yağının yoğun bir şekilde devam etmesi nedeniyle 8 Ocak Perşembe günüde okul öncesi, ilköğretim ve orta ortaokul öğretimin okullarında 1 gün süre ile eğitime tekrar ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli bayanlarda bir (1) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır” denildi. 

KOCAELİ’DE OKULLAR BİR GÜN DAHA TATİL EDİLDİ

Kocaeli’de, okulların bir gün daha tatil edilmesine karar verildi.
Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji yetkililerince; il genelinde 7 ocak 2015 çarşamba günü gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiği, 8 ocak 2015 perşembe tarihinde de buzlanmanın devam edeceği, hava sıcaklığının (-5) ve (-1) derecede olacağının tahmin edildiği belirtilerek "Elverişsiz hava şartlarındaki bu durumun olumsuzluğa ve mağduriyete yol açmaması amacı ile Kocaeli il genelinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde (rehabilitasyon merkezleri dahil) 8 ocak 2015 perşembe günü eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır” denildi. 

KARAMAN’DA OKULLAR YARIN TATİL

Karaman Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil edildiği duyuruldu.
Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Karaman'ı, Konya, Ereğli ve Mersin'e bağlayan karayolları kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı.
Valilikten yapılan açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm okulların yarın da tatil edildiği bildirildi. 

KIRŞEHİR

KIRŞEHİR il genelinde, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın (Perşembe) tatil edildi.

Kırşehir Valiliği, kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda okuyan öğrenciler ile engelliler ve hamile memurların da yarın izinli sayılacağı açıklamasını yaptı.

SİVAS’TA KAR TATİLİ BİR GÜN UZATILDI

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi.
Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildiği duyuruldu. Valilikten yapılan açıklamada, “İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereği ilimiz genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle ana okulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime, Perşembe günü de bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür” denildi.
Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personeller de idari izinli sayılacağı bildirildi. 

NEVŞEHİR’DE EĞİTİME KAR TATİLİ

Nevşehir’de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Nevşehir kent merkezinde ve bağlı ilçe kasaba ve köylerde kar yağışı nedeniyle 08 Ocak Perşembe günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde okullar 1 gün tatil edildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklar.  

BARTIN'DA OKULLARA 1 GÜN KAR TATİLİ

Bartın'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın tüm okulların 1 günlüğüne tatil edildiği açıklandı.
Bartın Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Aşırı soğuk ve buzlanma ile ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle, ilimiz genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 08 Ocak 2015 Perşembe günü bir gün olmak üzere ara verilmiştir. Buna bağlı olarak yapılan 1 günlük tatil nedeniyle okullarımızın dönem içerisinde uygulayacağı telafi programı ile derslerin tamamlanması sağlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. 

KİLİS

KİLİS'teki elverişsiz hava koşulları nedeniyle kent merkezindeki okullar 1 gün tatil edildi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, sosyal medya hesabından kent merkezindeki okullarda eğitime 08 Ocak perşembe günü ara verildiğini duyurdu. Vali Tapsız, yarın engelli ve hamile çalışanların da idari izin sayılacağını belirtti.

ŞIRNAK

Şırnak'ta eğitime 2 gün ara verildi

Şırnak'ta ve merkeze bağlı köylerde yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle valilik ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 8 Ocak Perşembe ve 9 Ocak Cuma günü ara verildi.

Beytüşebab ilçesinde ise yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 8 Ocak Perşembe günü ara verildi.

BURSA

BURSA'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Bursa Valiliği kentteki tüm ilk, orta ve liselerde eğitime yarın (Perşembe) bir gün daha ara verdi.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı Bursa'da yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Bursa Valiliği kötü hava koşullarının devam etmesi nedeniyle yarın da il genelindeki ilk, orta ve lise dereceli okullarda eğitime yarın da (Perşembe) ara verdi. Valilik, resmi kurumlarda çalışan hamile ve engelli kişileri de yarın idari izinli olarak sayacak.

Bursa'da ilk, orta ve lise olmak üzere bin 490 okulda, toplam 520 bin öğrenci eğitim görüyor.

BİNGÖL

Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı tüm ilçelerdeki okullarda yarın (Perşembe) için eğitime bir gün ara verildi. Bingöl Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilerin perşembe ve cuma günü izinli olduklarını açıkladı.

YOZGAT

Yozgat'ta yoğun tipi ve soğuk hava nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ilçe ve köylerinde yarın (Perşembe) ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime ara verildiği belirtildi.

SAMSUN

Samsun'da yoğun kar yağışı dolayısıyla okullar il geneli tatil edildi.
Samsun Valiliği'nin aldığı kararla, yoğun kar yağışı dolayısıyla İlkadım, Atakum ve Canik ilçeleri ile diğer tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde okullar 8 Ocak 2015 günü tatil edildi.

TUNCELİ OKULLARA KAR TATİLİ

Tunceli’de devam eden kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullar yarın tatil edildi.
Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kent merkezi ile tüm ilçelerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
Açıklamada, il ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de Perşembe günü idari izinli sayılacağı kaydedildi.

MUŞ’TA OKULLARA KAR TATİLİ

 Muş’ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Facebook hesabında yaptığı açıklamada, “Muş ilimizde, don ve yoğun kar yağışı nedeniyle 8 Ocak 2015 Perşembe günü merkez ilçe ve bağlı köylerde örgün eğitim okullarında (yatılı bölge okulları, pansiyonlu kalan öğrenci hariç) İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’TA OKULLARA KAR TATİLİ

Kahramanmaraş’ın kuzey ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.
Kahramanmaraş Valiliği tarafından alınan kararın ardından Kahramanmaraş’ın kuzey ilçeleri olan okulların 8 Ocak 2015 Perşembe günü tatil edilmesine karar verildi. Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü’nde eğitime kar nedeniyle 1 gün süreyle ara verildi.

KİLİS’TE İLK VE ORTA DERECELİ OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kar yağışı nedeniyle yarın kent merkezinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini söyledi.
Vali Süleyman Tapsız, 8 Ocak Perşembe günü Kilis kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yağan kar nedeniyle tatil edildiğini belirterek, “Ayrıca yarın hamile ve engelli çalışanların bir gün süreyle idari izinli sayılacak. Polateli, Musabeyli ile Elbeyli ilçelerinde okulların tatil edilip edilmeyeceğine ilçe kaymakamlarımız hava şartlarına göre karar verecektir” dedi.

KAYSERİ'DE 11 İLÇEDE EĞİTİME 1 GÜN KAR TATİLİ 

Kayseri'de 11 ilçede yağan kar nedeniyle okullar yarın tatil edilirken, Kayseri-Kahramanmaraş yolu da kar nedeniyle trafiğe kapandı.
Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "İlimiz genelindeki son hava tahmin raporunda, etkili olan kar yağışının hafiflediği, gece saatlerinde etkisini kaybedeceği, ancak soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği tahmin edilmektedir. Meteorolojik durum değerlendirmesi sonucunda; Kocasinan, Melikgazi, Talas, Develi ve Özvatan ilçelerimizde 08.01.2015 tarihinde eğitime devam edilecektir. Bünyan, Felahiye, Hacılar, İncesu, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Akkışla, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerimiz de ise 08.01.2015 tarihinde eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Develi ilçemizdeki taşımalı eğitime 08.01.2015 tarihinde 1 gün, Özvatan ilçemizdeki taşımalı eğitime ise 08.01.2015 ve 09.01.2015 tarihlerinde 2 gün ara verilmiştir" denildi.
Açıklamada ayrıca, "Dün akşam saatlerinde ulaşıma kapanan ve yoğun çalışma sonrası ulaşıma açılan Kayseri - Malatya karayolu Pınarbaşı - Gürün istikameti ile Kayseri- Kahramanmaraş karayolu Sarız - Afşin ve Göksun istikameti aşırı kar yağışı ve tipi sonucu saat 15.30 itibariyle yeniden ulaşıma kapanmıştır. Yola çıkacak vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için seyahat planlarını ertelemeleri, yoldaki vatandaşlarımızın da uygun yerlerde konaklamaları can ve mal güvenlikleri açısından önem taşımaktadır. Soğuk havanın oluşturabileceği olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, karayolları kritik dağ ve geçitlerinde kar sürülmesi, korumasız su sayaçlarının donması, buzda kayarak düşme gibi) karşı vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:03

İLGİLİ HABERLER