Eğitim
  • 15.9.2017 14:40

Kanada’da eğitim ve dil okulları

Yabancı dil bilmenin önemine binaen daha öncesinden yaptığınız araştırmalardan görmüşsünüzdür, dünyanın neresine giderseniz gidin bazı diller ortak olarak kabul edilir. Mesela İspanyolca, dünyada 21 ülkede konuşulur, Almanca da yine yaygın olarak Avrupa’nın birçok ülkesinde konuşulan bir dildir. Ama bu diller belli sayılarla sınırlıdır ve İngilizce bu ülkelerde de aranan en popüler dillerden biridir. Ülkemizde de iş alanları başta olmak üzere yaşam alanlarının diğer tüm alanlarında İngilizcenin ön planda olduğunu görmek mümkündür. İş dünyasında başarısına başarı katan yerler personel alımı yaparken en çok da yabancı dil bilenleri tercih etmektedir. Turizm, tekstil, ihracat ve ithalat üzerine çalışan tüm şirketler neredeyse personel alırken İngilizce dil bilen kişileri daha öncelikli tutmaktadırlar. Yaşam kalitesini arttırmak ve yaşam değerlerine yenilik eklemek isteyenler de yine İngilizce bilmenin avantajlarından yararlanabilirler, değişik kültürler hakkında bilgi edinmek, farklı insanlarla tanışmak ve değişik yaşam biçimleri hakkında bilgi edinmek için yabancı dilin olması oldukça katkı sağlayacaktır. Peki, tüm bunlara ulaşabilmek için ne yapılabilir? İngilizce dil okulları veya dil kursları kişilerin istediklerini elde etmeleri için hizmet verirler ancak yurtiçinde eğitim almak ile yurtdışında eğitim alma arasında da büyük farklar vardır. Mesela Kanada dil okulları ile İngilizce öğrenen kişilerle yurtiçinde hizmet veren okullardan eğitim alan kişiler arasında bir hayli fark vardır. Nedenleri ise birden fazladır.

Neden Kanada dil okulları?

Kanada hakkında yaptığınız araştırmalarınızdan elbette görmüşsünüzdür, ülkenin yaşama dair verdiği değer diğer birçok ülkeye göre daha fazladır. Eğitim yasasında gösterdiği hassasiyet, yurtdışından gelen öğrencilere sunulan hizmetler, eğitimde kullanılması gereken teknik aletler ve teorik bilgiler konusunda gelişmiş bir alana sahip olan ülke, resmi dilin İngilizce olmasının etkisiyle buraya gelenlerin kurs destekleriyle birlikte kısa sürede dili öğrenmelerini sağlamaktadır. Tabi bunun yanında dünyanın değişik yerlerinden eğitim almak için gelen öğrencilerin bulunması da farklı bir avantaj olarak değerlendirilmelidir. Kişinin kendi ülkesinden yoğun olarak öğrencilerin bulunduğu bir yerde yabancı dil öğrenmesi biraz daha zordur Kanada bu konuda kozmopolit bir yaşama sahip olduğu için ortak konuşulması gereken bir dile ihtiyaç duyar ki bu da İngilizcedir. İş hayatında, alışverişlerde, sosyal aktivitelerde vs. buraya gelenler İngilizce konuşurlar bu sayede daha rahat öğrenmek mümkün hale gelebilmektedir. İngilizce dil bilgisini geliştirmek isteyenler için sunulan fırsatları değerlendirirken bir de Kanada dil okulları hakkında edineceğiniz bilgileri de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Diğer ülkelerde eğitim almak için öğrenci vizesi çıkartmanız gerekiyor, tabi Kanada için de durum aynıdır fakat burada uluslararası öğrenciler için sunulan imkânların daha geniş olması ve öğrenci vizesi konusunda daha esnek davranılması kişilerin eğitim sürecine başlarken herhangi bir şekilde zorlanmamalarını sağlamaktadır.

Okul seçimi nasıl yapılır?

İnternet dünyasının gelişmiş ve her geçen gün gelişmeye devam eden yönlerini kullanarak İngilizce eğitimi almak için yapmanız gerekenlere ulaşabilirsiniz. Kanada dil okulları ile eğitim görmek isteyenler de aynı şekilde araştırmalarını yapabilirler. Sosyal medya siteleri, araştırma siteleri ve dil okulları hakkında bilgi veren sitelerden yararlanabilmekle birlikte danışmanlarımızdan destek alarak dil okulları ve ülkeler hakkında detaylı bilgilere ulaşabilir, okul seçimi yaparken isabetli bir eğitim kurumundan yararlanabilirsiniz.

Detaylı bilgi için http://www.bogaziciedu.com/kanada-dil-okullari/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Güncellenme Tarihi : 15.9.2017 14:41

İLGİLİ HABERLER