Eğitim
  • 25.9.2017 14:44

Milli Eğitim Bakanı güldürdü

İsmet Yılmaz, Türk eğitim sisteminin gücünü anlatırken doğal kaynaklardan daha değerli olduğunu vurguladı. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz dün Eskişehir'de Atatürk Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Tepebaşı Kongresi'nde yaptığı konuşmada, eğitim sisteminde her dönemde eğitimde değişiklikler olabileceğini söyledi.

EĞİTİM SİSTEMİNE ÖVGÜ

Türkiye'nin milli geliriyle dünyada 16. sırada olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, "Bizim doğalgazımız, petrolümüz, elmas madenimiz yok ama elmastan değerli bir eğitim sistemimiz var." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı eğitim sistemine güveniyor

"TÜRKİYE'NİN YARINI ÇOK DAHA GÜZEL OLACAKTIR"

"Eğitimin ekmek, su" gibi olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yapılan değişimin her dönemde olabildiğini göstermek için bir örnek vereyim. Ortaokul öğretmenleri ilkokuldan gelen öğrencilerin zayıf olduğunu söylüyor. Liseler de aynı durumdan şikayetçi. Üniversite de öyle. En son hayat üniversiteliden şikayetçi oluyor. Mevcut öğretim bünyesini nasıl kuralım ki sistem işleyebilsin? Yıl kaç? 1939. Ne yapalım diyor, 'Müfredatı gözden geçirelim' diyor dönemin Milli Eğitim Bakanı. Eğitimin amacı toplumun refah süresine katkıda bulunmaktır. Türkiye, milli geliriyle dünyada 16. sırada. Bizim doğalgazımız, petrolümüz, elmas madenimiz yok ama elmastan değerli bir eğitim sistemimiz var. Biz Nabi Avcı Bey'e çok şey borçluyuz. Milli geliri 3 kat artırdık bu hükumetimiz sayesinde. Türkiye’nin yarını çok daha güzel olacaktır."

Güncellenme Tarihi : 25.9.2017 16:52

İLGİLİ HABERLER