Eğitim
  • 4.8.2015 13:03

Nabi Avcı AYM'nin dersanelerle ilgili kararını yorumladı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesinin (AYM) dershanelerle ilgili iptal kararını göz önüne alarak, sektör temsilcileri ve hukukçularla bir araya geldiklerini belirterek, "Ortaya çıkan boşluğun bir idari düzenlemeyle giderilebileceği kanaatine vardık. Bunu da sektör temsilcileriyle görüşerek oluşturduk. Yönetmeliğimizi bu hafta içinde yayımlayacağız" dedi.

Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde yürütülen "Sürücü Eğitimi ve Sınav Süreçlerinin Geliştirilmesi Çalıştayı"nın açılışı sonrasında, gazetecilerin Anayasa Mahkemesinin dershaneler hakkındaki kararının ardından bakanlığın üzerinde çalıştığı yönetmelikle ilgili sorularını yanıtladı.

MEVZUATIMIZDA DERSANE DİYE BİR ŞEY YOK

"Yeni eğitim-öğretim yılı içerisinde dershaneler açık kalabilecek mi?" sorusunu Bakan Avcı, şöyle cevapladı: "Şu anda mevzuatımızda 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunumuzda ve ona dayalı olarak yapılmış olan yönetmeliklerde, yönergelerde 'dershane' diye bir kurum yok. Hukuki boşluk derken, kastettiğimiz de bu. Dolayısıyla yasada ve yönetmeliklerde olmayan ama fiilen bugün daha önceki düzenleme nedeniyle 1 Eylül'e kadar faaliyetlerinin devam etmesi öngörülmüş olan dershanelerin dönüşebileceği ve Anayasa Mahkemesinin kararında da işaret edilen genişlikte bir yeni çözüm üretmiş oluyoruz"

Avcı, "31 Ağustos'ta özel okula dönüşüm süresi bitiyor. Bu çerçevede uzatılabilir mi?" sorusuna ise "uzatabileceği" karşılığını verdi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:02

İLGİLİ HABERLER