Eğitim
  • 26.6.2016 19:10

İşte 2016 LYS soruları ve cevap anahtarları

Öğrencilerin merakla beklediği LYS 2016 sınav soruları ve cevapları açıklandı. ÖSYM'den yapılan duyuru ile bugün açıklanacağı belirtilen sınav soruları ve cevapları cevap anahtarı internet sitesinde yayınlandı. ÖSYM, LYS 2, LYS 3 ve LYS 5 sınav soruları ve cevaplarını bugün açıkladı. Haberimizde bulunan linkten tahmini olarak LYS soru ve cevaplarısonucunda puanlarınızı hesaplayabilirsiniz..

 LYS 2016 soru ve cevapları açıklandı. Öğrencilerin merakla beklediği LYS sınav soruları ve cevapları internette yayınlandı. Üniversite adaylarının dün girdiği LYS-2 ve LYS-5 ile bugün yapılan LYS-3 oturumlarının soru ve cevapları, ÖSYM'nin internet sitesine konuldu. Bu hafta sonu gerçekleştirilen LYS-2 fen bilimleri sınavı, LYS-5 yabancı dil sınavı ile LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavının temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı, 16.30'da ÖSYM'nin internet sitesinde açıklandı.

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son oturumu edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) bugün yapıldı.LYS-3'ün sona ermesiyle bu yılın LYS maratonu sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 857 bin 32 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. LYS-3'te, adaylar TürkDili ve Edebiyatı ile Coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı.

 LYS-2, LYS-3 ve LYS-5'in soru ve cevapları yayınlandı.  Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) dün tamamlanan LYS-2, LYS-5 ve bugün yapılan LYS-3 oturumlarının soru ve cevapları yayınlandı. ÖSYM, 2016-LYS'de kullanılan soruların "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser" niteliğinde olduğunu hatırlatarak, telif hakkı ÖSYM'ye ait soruların, kurumun yazılı izni olmadan çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı uyarısını tekrarladı.

2016 LYS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

Öğrencilerin merakla beklediği LYS sınav soru ve cevap anahtarı açıklandı. LYS sınavlardan sonra doğru ve yanlışlarını kontrol etmek isteyen öğrenciler LYS sorularıyla birlikte tahmini puanlarını ve netlerini hesaplayacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM), LYS adaylarının 25 Haziran’da girdiği LYS 2, LYS 5 ve bugün yapılan LYS-3 oturumlarının soru ve cevaplarını saat 16.30’da internet sitesinde yayınlayacağını duyurmuştu. LYS-2 (fen bilimleri), LYS-5 (yabancı dil) ile bugün yapılan LYS-3’ün (edebiyat-coğrafya) soru ve cevapları saat 16.30’da ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı.

Üniversite adayları LYS sonrasında akıllarına takılan soruları Uzmana Sor uygulaması ile rehber öğretmenlere sorarak, 24 saat online cevap alabilirler. ‘Puan HesaplamaSihirbazı’ ile de tahmini netleri üzerinden tahmini puanlarını hesaplayıp, hangi üniversite ve bölümlere yerleşebileceğini görüp ona göre tercih yapabilirler.

 

LYS Uzmana Sor için tıklayın

Tahmini LYS puanını hesaplamak için tıklayın

2016 - LYS (LYS2, LYS5, LYS3) Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı

2016-Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS4, LYS1) Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı

 

Güncellenme Tarihi : 26.6.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER