Eğitim
  • 5.2.2005 01:08

ÜNİVERSİTEDEN ATILAN ÖĞRENCİLERE AF UMUDU

Üniversiteden atılan öğrencilerin af talebinde AKP ve CHP topu birbirine atarken, bağımsız milletvekillerinden Emin Şirin`in verdiği yasa teklifinin doğrudan gündeme alınması amacıyla salı günü Genel Kurul`da oylama yapılacak.


İstanbul bağımsız Milletvekili Emin Şirin`in, öğrenci affını içeren yasa teklifi, destekleyici açıklamalarda bulunmasına karşın AKP`li Tayyar Altıkulaç`ın başkanlığını yaptığı Milli Eğitim Komisyonu`nda 45 gün içinde gündeme alınarak görüşülemedi. TBMM İçtüzüğünün 37`nci maddesi uyarınca bu nedenle Şirin`in yasa teklifinin doğrudan gündeme alınıp alınmayacağının belirlenmesi amacıyla Genel Kurul`da oylama yapılması gereği ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, TBMM Kanunlar ve Kararlar Dairesi de doğrudan gündeme alınma önergesinin 8 Şubat 2004 Salı günü Genel Kurul`da görüşülmesine karar verdi.
Şirin`in teklifinde, her ne gerekçeyle olursa olsun disiplin suçuyla atılanlara da belirli koşullarda üniversite öğrenciliğine dönme yolu açılıyor. Bu tanım içinde türban taktığı için okuldan atılan ve sayılarının 300 civarında olduğu savunulan öğrenciler de giriyor. Şirin`in teklifinden sonra, sözcüğü sözcücüğüne aynı içeriğe sahip bir başka teklif de DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan`dan gelmişti. Kandoğan`ın teklifi de henüz komisyonda görüşülmedi.
Oylama öncesi 5 dakikalık bir konuşma yapma hakkı bulunan Şirin, Prof. Dr. Tayyar Altıkulaç`a başvurarak, istemesi halinde kendisinin yerine konuşabileceğini bildirdi.

PARTİLERİN TAVRI MERAK KONUSU OLDU?
Öğrenci affı konusunda ilk adımı karşılıklı olarak birbirlerinden bekleyen AKP ve CHP`nin, sala günü yapılacak oylamada izleyecekleri tavır da şimdiden merak konusu oldu. Oylamada önergenin kabul edilmesi durumunda, Şirin`in yasa teklifi gündemdeki yerini alacak. Bu durumda da teklifin gündemin ön sıralarına alınabilmesi için AKP`nin CHP ile uzlaşması veya en azından böyle bir siyasi iradenin ortaya çıkması gerekiyor.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:02

İLGİLİ HABERLER