Eğitim
  • 1.9.2014 17:42

Üniversitelerde kayıt yoğunluğu başladı

Kayıtların başlamasıyla tekrar fakülte önleri ve koridorları yoğunlaşırken, öğrenciler de aileleriyle birlikte kayıt işlemlerini tamamlamaya çalıştı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2014 yılında yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı sonucunda üniversiteyi kazanan öğrenciler için kesin kayıtlar başladı. İstanbul Üniversitesi'ni kazanan bazı öğrenciler de kayıt yaptırmak için aileleriyle birlikte fakülte önlerine geldi. Burada bir süre bekleyen aileler, bazı firmaların fakülte önüne açtıkları stantlardan çeşitli bilgiler aldı. Kayıt işlemlerinin başlamasıyla güvenlik görevlilerine kimliklerini gösteren öğrenciler, yıllarca hayallerini kurdukları üniversiteye ilk adımlarını attı.

Annesiyle birlikte kayıt için büyük bir heyecanla fakülteye geldiklerini söyleyen Sümeyye Altınparmak, “Yoğunluk baya fazlaydı. Aslında E-Devlet sistemi uygulamasıyla ön kayıt yaptırmayı düşünmüştüm ama üniversiteden bana kesin kayıt için üniversiteye gelmem gerektiği konusunda mesaj geldi. Ben de bütün işlemlerimi bir seferde halletmek için buraya geldim” dedi. Bazı aileler sabah saatlerinde işlemlerini tamamlarken bazıları ise öğle paydosuna denk geldikleri için 1 saat bekledi. Kızının okul kaydı için öğle paydosunu beklediklerini söyleyen Hulisi Karataş, “Bekliyoruz. İnşallah kaydımızı bugün halletmeye çalışacağız” diye konuştu.
Kızı İrem Karataş ise, “2 senedir çalışıyordum. İlk tercihimi tutturdum. Çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, YÖK'ün bu yıl ilk defa 32 üniversitede E-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden almaya başladığı kayıtlar da 2 Eylül'de son bulacak. 

ŞENGÜL KARAKIŞ-ABBAS RAMAZANOĞLU
İSTANBUL

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:09

İLGİLİ HABERLER